Ha csak hallunk róla, akkor joggal vágjuk rá, hogy “ilyen nincs”, biztos vicc az egész, pedig többször is előfordult már az út és a villamoshálózat szerencsétlen találkozása. A legfrissebb esetről videó készült, a helyszín Oroszország, a látvány pedig nem szorul magyarázatra.

Az út közepén ott áll a villanyoszlop, amire szerencsére legalább egy fényvisszaverő táblát raktak, ha már előzetes figyelmeztetésre nem futotta. A poén csattanója, hogy nincs egyedül, egy másik oszlop is belóg az útra. 

Nálunk is előfordult már ilyen, Hevesen 2015-ben ért egybe az út a villanyoszloppal. Akkor a Hevesi Hírportál Facebook-oldalán olvashattunk magyarázatot a kialakult helyzetre, valószínűleg az orosz esetben is ez lehet a háttérben.

“Kedves Látogatóink, Felhívnám a figyelmet arra, ami a kép fölötti írásban is olvasható, hogy RÉSZLEGESEN adták át a forgalomnak a területet, hogy a további szakaszt illetően folytatni tudják a csatornázási munkálatokat és ne bénuljon meg teljesen a közlekedés a városban. Tehát, itt még nincs vége a kivitelezési munkálatoknak.

Végleges átadás a tervezett Heves megyei – szakasz teljes újjáépítése és az 5 centiméteres kopóréteg felkerülése után várható, így már megfelelő lesz az út teherbírása is. A villanypóznákat illető megoldás, pedig az ÉMÁSZ reakciósebességének függvénye, nem a kivitelező cég végzi a póznák áthelyezését.” 

Villanyoszlopok állnak egy orosz országút közepén 1