Németország a bitang erős kocsik hazája, itt el lehet engedni a lóerőket az autópálya korlátozásmentes szakaszain, a tuningműhelyeknek pedig már hagyománya van. Szinte bármit megépítenek, és a legextrémebb gépeknek is jut rendszám, azonban vannak szabályok, amelyeket illik betartani.

A fényes fóliáért például a német rendőrök is büntetnek, a buherált kipufogóért pedig végképp. Ezt nem tudta az aranyszínű BMW X5M koszovói tulajdonosa, aki egy igazoltatási akció keretében szembesült a német szabályokkal. 

A düsseldorfi rendőrök direkt a tuningautókra fókuszáltak egy hétvégi akciójuk során, ezen akadt fenn az arany BMW. A sötétített hátsó lámpák sem segítettek a helyzeten, a rendőrök olyan veszélyesnek ítélték meg a járművet, hogy nem is engedték saját lábon távozni, tréler vitte el a helyszínről. 

Túl fényes volt, ezért csaptak le a rendőrök az aranyfóliás BMW-re 1Túl fényes volt, ezért csaptak le a rendőrök az aranyfóliás BMW-re 2Túl fényes volt, ezért csaptak le a rendőrök az aranyfóliás BMW-re 3