A Marylandban található Takoma Parkban található az RS Automotive. Ez a vállalkozás már 61 éve üzemel benzinkútként és most ők lesznek az első Amerikában, akik teljes mértékben átállnak az elektromos autók töltésére. A művelethez ráadásul 224 millió forintnyi támogatást kaptak, amiből le tudják cserélni a kútoszlopokat elektromos töltőoszlopokra.

Több mint hatvan év után zár be egy benzinkút 1
Több mint hatvan év után zár be egy benzinkút 2

Több mint hatvan év után zár be egy benzinkút

Több mint hatvan év után zár be egy benzinkút 6
Több mint hatvan év után zár be egy benzinkút 7
Több mint hatvan év után zár be egy benzinkút 8
Fotó megosztása:

A kút tulajdonosa pontosan tudja, hogy nem ebből lesz igazán nagy bevételük, hiszen jóval kevesebb elektromos autó szaladgál az utakon, mint benzines. Ám részben új idők járnak, másrészt egyre nehezebb és költségesebb volt benzinkutat üzemeltetni. A különböző beszállítók ragaszkodnak ahhoz, hogy kizárólag az ő üzemanyagukat árulják és minimum eladási mennyiséget is meghatároznak, amit sokszor nehéz tartani. Amennyiben nem érik el a minimális értékesítési mennyiséget, úgy kevesebb támogatás és karbantartás jár.

Több mint hatvan év után zár be egy benzinkút 9

A töltőkkel egy átlagos elektromos autót 20-30 perc alatt 80%-ra lehet majd tölteni. Hogy ezek az emberek ne várakozzanak hiába, ezért önkiszolgáló boltot is találnak majd a töltők mellett.