Amikor felkerül egy hír, hogy a Tesla ezt a rekordot döntötte meg, azt a szupersportkocsit gyorsulta le, a Tesla végre nyereséget termel, a kommentek között mindig elszabadul a véres állóháború a villanyhívők és a benzinvérűek között. Mindkét oldalon vannak bigott, szemellenzős alakok, és mindkét technikai megoldás mellett felsorolható rengeteg érv. Pro és kontra.

Most viszont komoly munícióhoz jutottak a villanyosok.

Mert a belső égésű motorok rajongóinak volt egy örök mentsvára, az amerikai V8-asok. A legendás, klasszikus izomautók, azok sosem hódolnak be, sosem esnek áldozatul a divathóbortnak, azokban van vér, üvöltenek, recsegő kipufogóval törnek előre, a big block pedig habzsolja a habzó naftát. Mindörökké.

Fuck yeah! Igen, a Chevrolet Camaro a király, bébi! Sosem fognak megtörni, sosem lesz belőle gyári, elektromos kivitel…így volt ez egészen 2019-ig.

Igen, ez bizony gyári prototípus. Nem egy elvetemült Elon Musk-utánzat kreálmánya, maguk a vallás papjai lettek eretnek szentségtörők. Az apokalipszis lovasai vaskos narancssárga kábelekkel, nesztelenül és pokoli gyorsan közelednek.

Az autó egyébként 1,3 másodperc alatt éri el a százas tempót, a negyed mérföldet pedig 10,142 másodperc alatt teljesíti, köszönhetően a két BorgWarner villanymotornak, amelyek 780 lóerőt és 1080 Nm nyomatékot termelnek.