X-aktákba illő baleset történt a 86-os főúton, azonban nem maga a baleset furcsa, hanem a körülmények.

Ugyanis 2016 júniusában egy lengyel rendszámú, Szombathely felé tartó autószállító tréler borult árokba a 86-oson. A kamion vezetője műszaki hibára hivatkozott, a balesetben szerencsére senki sem sérült meg.

2019 januárjában pedig egy Körmend felé tartó, szintén lengyel rendszámú autószállító borult az árokba, a korábbi balesettől durván 150 méterre. A balesetben itt sem sérült meg senki, a sofőr egy előtte forgalmi okból lassító, fát szállító teherjármű miatt kormányozta félre a szerelvényt.

A műszaki mentés teljes útlezárás mellett zajlott. A Szombathely felől érkezőket a rendőrség Ják irányába terelte, a Körmend felől érkezők közül viszont csak a személyautók mehettek Ják felé Balogunyomnál, a kamionokat tovább engedték a rendőrök, majd a baleset helyszínének közelében megállították őket és várakozniuk kellett a műszaki mentés befejezéséig.

A csavar a történetben, hogy a két balesetet családi szál köti össze. A 112Press.hu információi szerint 2016-ban az apa, 2019-ben a fia szenvedett balesetet a 86-os főút ellentétes oldalán, egymáshoz nagyon közel.