Még 2018 decemberében jelent meg a Bird Box, magyarul Madarak a dobozban című film, mely távolról sem olyan vidám, ahogyan azt a címe sugallhatná. A lényege, hogy Sandra Bullock gyerekeivel valami szörnyedelmes halálosztó rontás elől menekülnek a poszt-apokaliptikus világban, ahol mindenki belehal a különös teremtés látványába. Ezért iramodnak a menedék felé bekötött szemmel. Az internet népének nem is kellett sok idő, hamar megjelentek a mémek, de ami ennél rosszabb: kihívás lett belőle.

Sajnos a legtöbben nem csak a négy fal között próbálkoznak bekötött szemmel megoldani néhány kisebb feladatot, hanem egyre nagyobb ökörségeket találnak ki, mint például az autóvezetés vakon. Ez rettentő nehéz feladat, hiszen vezetés közben az egyik legfontosabb érzékszervünk a szemünk, így aztán senkinek sem javasoljuk, hogy bekötött szemmel üljön autóba, különösen a forgalomban.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

T (@triscuit.biscuit01) által megosztott bejegyzés, Jan 11., 2019, időpont: 10:04 (PST időzóna szerint)

Már baleset is történt a kihívás miatt, melyre #birdboxchallenge alatt lehet rálelni például az Instagramon. A Utah államban lévő Layton városában egy 17 éves lány szenvedett balesetet, mert így próbált meg vezetni. Szerencsére a karambolt mindenki sérülés nélkül megúszta, még a lányt kísérő eszement is, aki támogatta ebben a hatalmas ökörségben.