A vidéki ember szorgalmas, de nem hülye, hogy minden munkában elfáradjon. Ha a forgó mozgást gépre lehet bízni, akkor nem veti be az izomerőt, amire húsdaráláskor pont nagy a szükség. Általában villanymotorra bízzák a feladatot, de esetünkben gázolajégető konstrukció tette gyorsabbá a munkát, egy Zetor hátsó kihajtására kötötték a húsdarálót.

Moslavačka mašina za kobasice

Közzétette: Marijan Crnek – 2016. január 23., szombat

Vicces látvány, főleg annak tudatában, hogy mi történne, ha valaki óvatlanul a fülkébe mászna, és nyomna egy kövér gázt.

Hasonló példa akad rengeteg a neten, a szükség nagy úr, és egy falusi MacGyver mindig feltalálja magát. A spanyolok is rájöttek, hogy kiküszöbölhető az izzasztó húsdarálásból az emberi energiabefektetés. Nem, nem kell külön elektromos motor, bonyolult konstrukció! A két helyen csukló tengely mellett elég egy öreg Fiat Panda/SEAT Marbella felbakolva, és máris az ész győz az erő felett.

Tecnología punta extremeña inigualable.

Közzétette: Antonio Martin Duran – 2015. január 27., kedd

Ezen a videón cseh tulajdonosa fogott munkára meglepően kreatív módon egy Daewoo Ticót. Az LPG-ről üzemelő kisautó stabil motorként teljesít szolgálatot, egyik kerekén keresztül szíjhajtással terménydarálót üzemeltet.

Nem erre tervezték, de a koreai technika valószínűleg megbirkózik a feladattal, igaz, a differenciálmű nem örül a mutatványnak.