Ez már a sokadik furcsa olajcserét, illetve olajleeresztést rögzítő videó. Nem is derül ki belőle szinte semmi, de vannak tippek a jelenség okaira, az olajba jutó fagyálló folyadék, esetleg hibás utántöltés (ablakmosót, egyéb vegyszert öntöttek bele tévedésből) lehet a háttérben.

Az elhúzódó olajcsere kevésbé esélyes, abból ritkán alakul ilyen állagú lekvár, inkább fekete, égett zsírszerű anyag gyűlik össze az olajteknőben.

Best caption wins

Közzétette: Machinery Zone – 2018. augusztus 11., szombat

A motorolajok világa komoly tudomány, egyszerű autós számára valódi mágia. Gajdán Miklós alapműnek számító videói adnak némi betekintést, mi halandók legalább azt megérthetjük, mekkora tudományos, mérnöki munka húzódik egy-egy új termék előállítása mögött. Nagy olajgyártók költenek eurómilliárdokat kutatásra, az elvárásoknak, igénybevételnek, folyton változó szabályozásnak, környezetvédelmi előírásoknak megfelelő kenőanyag előállítására.

Egy lengyel Facebook-oldalon pedig ezeket a fotókat találtuk, amelyek mellettazt írták, hogy a hölgy tulajdonos rossz helyre öntötte az ablakmosót…

Így ránézésre elhisszük, hogy valóban ez történt.

Undorító trutymót engedtek le a szerelők olaj helyett 1

De a horror itt nem ér véget, láttunk már egy-két képet olajsárban fürdő motorblokkokról, de ez a találat mindenen túltesz. Valódi cseppkőforma alakult ki a levett olajteknő helyén. A szóban forgó típus egy Land Rover Freelander, és a kép készítői is értetlenül állnak a jelenség oka előtt.

Undorító trutymót engedtek le a szerelők olaj helyett 2Undorító trutymót engedtek le a szerelők olaj helyett 3