1974-ben kezdte meg a Lenini Komszomol Autógyár a pedálos kisautó legnépszerűbb formátumát gyártani, melynek használatát 3-tól 8 éves korig javasolták. A csinos Moszkvics kisautót ugyanúgy futószalagon gyártották, mint az igazi autókat. Barna műbőr kárpitozás, foncsorozott fényszórók és alumínium dísztárcsák tették csinosabbá a kölyköknek való szovjet gépet.

A pedálos Moszkvics kidolgozottsága kissé oroszosra sikerült, így a tulajdonosoknak számolnia kellett a könnyen fáradó és leülő hátsó tengellyel, az eldolgozatlan, sorjás alkatrészek okozta horzsolásokkal és azzal a ténnyel, hogy világítás csak az első lámpákba került. Persze hamar megjelentek a tuningolt verziók hátsó világítással, megerősített tengelyekkel és miegyéb, de olyat eddig senki sem mert csinálni, mint a magyar Fullkontakt Garage.

Magyarok csinálták meg minden idők legmenőbb pedálos Moszkvicsát 1

Ők ugyanis darabjaira szedték a ma már komoly értéket képviselő pedálos Moszkvicsot és a gyönyörűen rendbehozott karosszéria alá komoly, levegős futóművet építettek. A folyamatot ráadásul le is videózták, hat résznyi YouTube mozgóképet lehet megtekinteni a témában. Itt alább pedig a kész mű, aminél vagányabbat nem látsz ma: