Emlékeztek még a mikrobusz sofőrjére, aki videózott menet közben és frontálisan egy kamionnak csapódott? Ott kilenc ember vesztette életét, 7 férfi és 2 nő. Mi kell még ahhoz, hogy vezetés közben ne nyomkodd a telefont? Pláne akkor ne, ha annyi eszed van, hogy épp sebességrekordot készülsz felállítani az autóddal közúton, kanyarban.

Olvasónk küldte a felvétel, az alábbi kommentárral:

“Szeretném megosztani veletek ezt a videót, amit egy ismerősöm küldött nekem. Szerintem ez felháborító, és nap mint nap találkozok az utakon ilyenekkel. Egy kézzel vezet, másikkal kameráz, közbe 180-ig nyomja a 20 éves BMW-nek, mindezt persze közúton Soltvadkert és Bócsa közt az 54-es úton.”

2018. január 1. és május 31. között összesen 6 289 személysérüléses közúti balesetet okoztak hazánk közútjain, 13,0%-kal többet, mint 2017. azonos időszakában. A tavalyi 218 fő helyett idén 229-en haltak meg eddig az utakon. Ennél is megrázóbb, hogy január óta 36 utas vált baleset áldozatává, azaz idén 19 fővel több, összesen 55 fő utas életét követelte a közúti közlekedés.