2000-ben mutatta be a BMW a C1 nevezetű robogóját, melyet a Bertone készített nekik, és további két évig volt gyártásban. A koncepció az volt, hogy a szokványos robogót kiegészítik szélvédővel és tetővel is, valamint kényelmesebb üléssel, hogy kellemesebb és biztonságosabb legyen benne az utazás. A töréstesztek alapján bátran jelentették ki, hogy a C1 biztonsági szintje olyan, mint egy átlagos kompakt autóé, és használatához még csak bukósisak sem szükséges.

A BMW kínált hozzá ablaktörlőt, üvegtetőt, audiorendszert és ABS-t is. 2001-ben közel 11 ezer darabot adtak el belőle, rá egy évre csupán 2000 körüli darabszám ment el belőle, ezt követően megszűnt a gyártása. 2009-ben tért vissza újra, de csupán elektromos koncepció formájában. Íme a szokatlan törésteszt leejtett csészealjként a földön landoló robogóval:

A kém című filmet nagyrészt éppen fővárosunkban, Budapesten forgatták, ennek a vígjátéknak egyik jelenetében borul oldalra Melissa McCarthy a zöld BMW C1-essel, majd megjegyzi, hogy nem jó ötlet robogóra tetőt rakni: