Kicsivel több mint egy éve kezdődött meg a Bugatti legújabb csúcsgépének, a Chiron névre keresztelt szupersportkocsinak a gyártása, de csak mostanában szállingóznak az első darabok a megrendelőkhöz, akik között bőven akad olyan is, aki csupán a befektetési lehetőséget kereste az autóban. Ezek a tulajdonosok jellemzően azokat a vevőket szolgálják ki, akik akár borsos felárat is hajlandóak azért fizetni, hogy mihamarabb Chironhoz jussanak.

Az első 20 darab egyikéhez a 2018-ban, Párizsban rendezett aukción juthat hozzá az, aki a legmagasabb összeget kínálja érte. A konkrét autót áprilisban vette át első tulajdonosa, aki nem sokáig élvezkedett benne, hiszen csak 1000 kilométer van az autó órájában, amiből jelentős részt még a Bugatti tett bele a tesztelés alatt. Igazi klasszikus a színösszeállítás is, a márka hagyományaihoz hűen a francia verseny kéket keretezi a sötétebb Atlantic kék árnyalat, amihez ezüst felniket párosítottak. Az utasteret sötét bézs és fekete bőr borítja.

Ehhez az autóhoz kevés lesz 1 milliárd forint 2Ehhez az autóhoz kevés lesz 1 milliárd forint 3

A Bugatti Chiron motorját az előd Veyrontól örökölte, de természetesen átdolgozták a 4 turbóval feltöltött, 8 literes, 16 hengeres motort. A számok természetesen továbbra is elképesztőek, a teljesítmény 1500 lóerő, nyomatékból pedig 1600 Nm akad. Álló helyzetből 100 km/órás sebességre 2,5 másodperc alatt gyorsul, végsebességét 420 km/óránál korlátozták. Rövid életű rekordja is említésre méltó: a 0-400-0 sprinthez és megálláshoz elég volt neki 42 másodperc.

Nagyjából 800 millió forintba kerül újonnan az 500 példányban készülő Bugatti Chiron, az aukcióra kínált példányért pedig akár 4,3 millió dollárt is kifizethet az új tulajdonosa, ami bőven több mint 1 milliárd forint.