Érdekes történeteket közölt egy baleseti helyszínelőtől a 112press, amelyek bemutatják, hogyan reagálnak egyes autósok, ha rendőrrel találkoznak.

Egy helyszínen teljes útlezárás mellett zajlott a helyszínelés, az autósoknak el kell hagyni egy számjegyű főutat és egy párhuzamos úton lehetett továbbhajtani. A legtöbb sofőrnek ez nem okozott problémát, de vannak, akik ilyenkor bepánikolnak és nem lehet eltéríteni őket a céltól.

Nem hatotta meg a magyar autóst az útlezárás 1Egy fiatalember nem esett kétségbe az úton keresztbeálló rendőrautótól és a terelőkúpoktól. Felmérte, hogy autója éppen átfér két kúp között, ha pedig át tud menni, akkor mehet is, nem?  A Lada átjutott a szűk helyen és az első rendőr heves integetését talán még elismerésnek is vehette a férfi, de pár méterrel arrébb újabb rendőrök indultak meg a kocsija felé, ekkor azért már megállt, hogy megtudja, mit akarnak tőle.

-Csak Gotthárdra megyek! – eresztett meg egy mosolyt a rendőrökre, miután letekerte az ablakot.

-Itt? Le van zárva az út! Nem vette észre?

-De, de én csak Gotthárdra megyek! – ismételte meg a fiatalember és a kezével mutatta is az irányt, ha a rendőrök esetleg nem értenének a szép szóból. Ezzel elnyert egy ellenőrzést, alkoholszondával. A lap beszámolója szerint nem volt ittas, megúszta egy figyelmeztetéssel, de vissza kellett fordulnia, hiába ismételgette, hogy ő “csak Gotthárdra megy”.

Egy másik eset során csak a helyszínelő volt jelen, egy kisebb hajnali baleset után. Egymaga dolgozott, fényképezett, nem kellett forgalomirányító, alig volt autó. Ezért egyszer csak magának kellett megállítani egy érkező autót.

– Jó reggelt kívánok! – mondta hangsúlyosan, de vidáman az ablakot éppen letekerő sofőrnek, és még tisztelgett is hozzá. – Tudom, hogy amikor elindult, akkor még minden lámpája világított, de közben a jobb első tompítottja kiégett. Sürgősen meg kellene nézetnie…

A sofőr értetlenül nézett, nem tudta, mi a baja a rendőrnek, vagy mit akar tőle.

Nem hatotta meg a magyar autóst az útlezárás 2 -Rendben, akkor elmondom még egyszer. Tisztában vagyok vele, hogy indulás előtt ellenőrizte az autója világítását, de most nem világít a jobb első tompítottja. Tehát mielőbb cserélni kellene. Nem arról van szó, lehelyszínelem én, ha úgy adódik, de…

A sofőrnek ekkor már leesett, hogy nem szórakoznak vele, hanem figyelmeztetni próbálja a rendőr.  Megköszönte a figyelmeztetést.

-Nem kell megköszönni. Szolgálunk és védünk! Balesetmentes közlekedést! – zárta a beszélgetést a helyszínelő.