Nem véletlenül található “különösen veszélyes hely” útburkolati jellel ellátott terület sok társasház mellett. A mentők, tűzoltók, rendőrség és a szolgáltatók gépjárművei jellemzően ezeken a helyeken tudják megközelíteni a társasházak bejáratát.

Tudtad, hogy erre a felfestésre nem szabad parkolni? 1

Különösen veszélyes hely – útburkolati jelölés

A szaggatott vonallal körülhatárolt sárga útburkolati jel a KRESZ szerint elsősorban a vasúti átjáró és az útkereszteződés területére, esetünkben azonban az egyéb veszélyes területekre hívhatja fel a járművezetők figyelmét. Az ilyen útburkolati jellel jelölt területen megállni tilos.

A 112press nemrég készített videója remekül példázza, hogy miért óriási probléma, ha nemtörődöm módon egy ilyen helyre parkolunk például a lakótelepen.

Vasárnap hajnalban egy rosszulléthez riasztották a mentőket, akiknek a lap információi szerint újra is kellett éleszteniük egy felsőbb emeleten lakó fiatalembert. A mentők a tűzoltók segítségét is kérték, akik már meg sem próbáltak bejutni a ház elé, mert a videón is látható autós útban volt.

A mentők a tűzoltók segítségével biztonságosan lehozták az emeletről az férfit, a mentőautó azonban csak nagyon lassan, óvatosan tudott visszatérni az úttestre, a szabálytalan autó miatt. A mentőgépjármű sárfogója fenn is akadt a magas padkán, de ezután már roboghatott a kórházba, ahol a fiatalember nem sokkal később elhunyt.