Egy külföldi BMW-s Facebook-oldalon bukkantunk rá az alábbi fotókra, leírás nélkül, aztán elkezdtünk egy kicsit kutatni. Hamar kiderült, hogy miért is temették el ezt a BMW 750iL-t, ami ráadásul páncélozott.

Elásott, páncélozott BMW került elő a föld alól 1

Az autó állítólag az iraki parlament alelnökének, Ali Alsjerinek a tulajdonában volt. A fotók először egy terrorszervezet honlapján bukkantak fel, akik azt állították, hogy az iraki határ mentén nemcsak autókat, de politikai dokumentumokat is elástak. Semmilyen más konkrétum nem derül ki az autó múltjáról, de ez sem vehető készpénznek, hivatalos hírforrásokban nem bukkantunk rá az anyagra.

Elásott, páncélozott BMW került elő a föld alól 2

Ez valószínűleg az után történhetett, hogy 2014 júniusában az iszlám dzsihádisták észak-iraki hadjárata során Észak- és Nyugat-Irak területe az ISIS fegyvereseinek kezére kerültek. Aztán megkezdődött a síita és a keresztény lakosság megfélemlítése és elüldözése.

Láthatóan úgy temették el a BMW-t, hogy azt még később lehessen használni. Erről árulkodik a ponyva és a gumiabroncs a gépháztetőn.

Elásott, páncélozott BMW került elő a föld alól 3

A harmadik generációs Hetes BMW-t 1994 és 2001 között gyártották. Az E38 kódjelű autóból létezett benzines sorhatos, V8-as és V12-es változat, dízelből pedig szintén sorhat és V8. Az E38 volt az első autó, amit függönylégzsákkal szereltek, és az első BMW, amiben volt gyárilag beépített tv.

Elásott, páncélozott BMW került elő a föld alól 4