A két eset között semmilyen kapcsolat sincs, csak az ijesztő gondolat, hogy ilyen közveszélyes akció felmerülhet egyesek fejében. Az első videót Tönisvorst településen, Németországban készítette a kocsisorban araszoló autós. A Volkswagen Touran tetejébe kapaszkodva egy férfi teljes erőből rúgja a szélvédőt. A sofőr láthatóan menekülni próbál, pánikba esve nem tudja, mit tegyen, a kapaszkodó férfi pedig keményen támadja a kocsit.

Rendőrség elé került az ügy, a 24 éves elkövető valószínűleg mentális betegsége miatt támadott az autóra.

Kísértetiesen hasonló támadás történt Atlantában, ahol egy gyalogos hirtelen az autó felé indult, ráugrott, majd szintén berúgta a szélvédőt. A helyi rendőrség még keresi az elkövetőt, aki úgy ugrott le majd sétált el a kamera látóteréből, mint aki jól végezte dolgát.

“Nem teketóriáznék, én a gázra lépve tűnnék el a helyszínről!” – szinte garantált az ilyen videó alatt pár ehhez hasonló komment. Csakhogy a helyzet korántsem ennyire egyszerű, ha valaki ránk, az autónkra támad, mi pedig védekezésünk közben elgázoljuk az illetőt, abból évekig tartó pereskedés, és akár marasztaló ítélet is születhet. Erre tökéletes hazai példa a Kolosy téren történt motoros rablás.

Elrettentő hazai példa

2012-ben a Kolosy térnél egy kirabolt sofőr utána hajtott, majd nekiment a motorosnak, aki belehalt sérüléseibe. Társa elmenekült a lopás után, őt végül sikerült elfogni. Állítólag több hasonló bűncselekményt is beismert.
Az ügy kirobbanása után jogi szakértőnk elemezte a helyzetet, érdemes elolvasni, milyen sok végkimenete lehet egy autóst érő támadásnak, legyen az hirtelen szélvédőtörés vagy rablás.

A bíróság 2016. május 10-én első fokon közúti veszélyeztetés, rongálás bűntette és rongálás vétsége miatt ítélte az autóval gázoló nőt egy év börtönre két évre felfüggesztve, de 2017 elején másodfokon súlyosbították az ítéletet, halált okozó közúti veszélyeztetés bűntette, valamint többrendbeli rongálás bűntette miatt a bíróság két év börtönre két évre felfüggesztve, és két évre jogosítványát is bevonták.