Ha rendőrjárőr és Amerika, mindenkinek a számozott utcákon keresztbe kiforduló, nyolc hengerrel gurgulázó, lazán gumit füstölő Crown Victoria jut eszébe. Pedig 2011 óta már a V6-os Taurus szolgálja a rendfenntartó szerveket, modern változó szelepvezérléssel, 305 lóerővel, és 380 Nm nyomatékkal.

Ezentúl viszont ennek is búcsút inthet a legtöbb amerikai rendőr, hiszen jön a Police Responder Hybrid Sedan négyhengeres benzinessel és egy elektromos motorral, ami komoly üzemanyag-megtakarítást, ezáltal adóköltés-csökkentést eredményezhet országszerte.

Teljes kihasználtsággal évente akár 3900 dollárt is megtakaríthatnak így autónként az üzemanyagon, és akkor még nem beszéltünk a lassabban kopó fékekről és egyéb, kíméletesebben elhasználódó komponensekről.

Műszaki szempontból persze nem ez teszi izgalmassá az autót, hanem hogy autós üldözésekre alkalmasnak nyilvánították, ami nem csak tartós nagy sebességű használatot jelent, de azt is, hogy nem veszi zokon a kíméletlen bánásmódot, ha pl. járdára ugratnak fel vagy vízen hajtanak át vele.

Az autó belsőégésű motorja egy 2,0 literes, Atkinson-ciklusú egység, de a villanymotor akár 96 km/óráig képes egymaga mozgatni a járművet.