Te is bármikor kerülhetsz ilyen helyzetbe, de ha megfelelően választod meg a sebességet, nem jársz úgy, mint a felvételen látható autós. Mert ha van vadakra figyelmeztető KRESZ-tábla, ha nincs, vidéki országúton (sőt néha már a fővárosban is) mindig számítani kell arra, hogy erdei állatok tévednek az útra.

Igen, van amikor már lehetetlen elkerülni az ütközést, de ha ebben az esetben emberünk megfontoltan halad, akkor nem csúszik át a szembejövő sávba, ahol egy frontális ütközés súlyosbította a helyzetet.
Vannak akik a vadriasztó sípokra esküsznek, tavaly tavasszal pedig mi magunk is utánajártunk a témának: “Megkerestük Dr. Farkas Jánost, az ELTE Állatrendszertani és Ökológiai Tanszékének adjunktusát, hogy mi is az igazság. Működhet-e hasonló típusú vadriasztó, vagy szemfényvesztés az egész. Ha valaki tudja, mivel lehet vadat riasztani, akkor ő az, évek óta gyűjt adatokat a vadgázolásokról, illetve különféle vadriasztók hatékonyságáról. A rövid válasz annyi volt, hogy ez a kis műanyag izé az égvilágon semmire nem jó.”tovább a teljes cikkhez, amiből az is kiderül, ki fizet az ilyenkor keletkezett kárért.