Harmincnégy évvel ezelőtt, egyetlen példányban készült a Pininfarina ötvenedik születésnapját ünneplő tanulmányautó, a Ferrari Pinin. Ehhez képest nem kapkodnak érte, ez már ha jól számolom, a harmadik alkalom, hogy árverésen próbálnak meg túladni rajta.
A Pininfarina stúdió alapításának ötvenedik évfordulójára, még 1980-ban mutatták be a négyajtós Ferrari Pinint, a világ egyetlen ismert négyajtós Ferrari limuzinját (szintén négyajtós, de kombi az arab piacra készült 456 GT Venice). 
Eredetileg nem volt több üres, 1:1 arányú makettnél, de később beépítettek egy motort: az 512 BB (Berlinetta Boxer) 365 lóerős, 5,0 literes V12-esét. 
Az autó igazi luxuslimuzin volt, minden irányban elektromosan állítható ülésekkel, külön hátsó rádióval, amelyekhez fejhallgató is tartozott. 1992-ig maradt a Pininfarina tulajdonában, ekkor egy magángyűjtő megvásárolta.
Először 2011-ben próbálta eladni, de a londoni árverésen nem kelt el az előzetesen 600 000 euróra (akkori árfolyamon 180 millió Ft) taksált gép, amely meglepő annak fényében, hogy ez az egyetlen példány készült belőle. 
Újra eladó az egyetlen négyajtós Ferrari 3
Aztán 2014-ben, mikor elkezdett felemelkedni a Ferrarik ázsiója, a tulajdonos újra nekifutott az eladásnak, de már bátrabb volt: alsó hangon közel kétszer annyit, 1,1 millió eurót (330 millió Ft) kért azért a kocsiért, amelynél, akárhogy nézzük, csak szebb készült a Ferrari történelme során.
A négyajtós Ferrari nemrég került fel a Hemmings oldalára, 795 000 dolláros árcédulával (226 millió forint). Hamarosan kiderül, hogy ezúttal sikerül-e eladni.