Tizenkét millió dollárra becsült (3,3 milliárd forint) McLaren F1 sportautó lesz a sztárja az RM Auctions és a Sotheby’s augusztusra meghirdetett kaliforniai árverésének.
A McLaren mindössze 63 darabot gyártott le a modellből 1992 és 1998 között, a képeken látható változat pedig az LM, amiből összesen 5 darab készült. 
Akkoriban egy ilyen autó elkészítése nagyjából három és fél hónapot vett igénybe. A kaliforniai Monterreyben augusztus 13-án árverésre kerülő autóritkaság a szakértők szerint legkevesebb 12 millió dollárért találhat majd új gazdára. 2013 augusztusában 8,47 millió dollárért cserélt gazdát egy hasonló modell.
A McLaren F1 1998-ban vívta ki a világ leggyorsabb közúti autójának járó címet, elérve a közel 390 kilométeres óránkénti végsebességet. A kalapács alá kerülő LM, 75 kilóval könnyebb a sima F1-nél, és a 6,1 literes V12-es motorból is 680 lóerőt préseltek ki, az alapváltozat ugyanezzel a blokkal 558-at tud.
McLaren F1-tulajdonosok közé tartozik Jay Leno, a népszerű The Tonight Show című televíziós műsor egykori házigazdája, Ralph Lauren divattervező, Nick Mason, a Pink Floyd dobosa és a brunei szultán.
Az augusztusi árverésen egy floridai magángyűjtemény további 22 autókülönlegességére, köztük Porsche-, Ferrari-, Lamborghini-, Maserati-, Jaguar- és Bugatti-modellekre licitálhatnak a száguldás szerelmesei. 
Az aukciótól több mint 65 millió dollár összbevételt várnak, ami forintosítva durván 18 milliárdnak felel meg.