Már közel 360 ezerszer játszották le a felvételt, többen “lopták” a videót, egy helyen a “legőrültebb magyar mentős” angol címmel találtunk rá. Nem csoda, hogy tátott szájjal nézi a fél világ ezt a profi vonulást, a felvételen szűk hat perc alatt sikerült megtenni a XIV. kerületből a Kolosy térig tartó távot. 
Ez végre egy pozitív példa, egy olyan videó, ahol tulajdonképpen nem történik semmi különös. Nincs figyelmetlenség, emberi mulasztás, olajozottan folynak az események, a mentő vezetője higgadt, precíz, profi, az autósok pedig figyelnek. Utat, helyet adnak amikor kell, és szerencsére nincs annyira sűrű a forgalom, hogy megtörje a lendületet. 
Most a Google útvonaltervezője egyébként 19 percet ír ugyanerre a 7,5 kilométeres szakaszra, személyautóval. 13 perc különbség, ami akár döntő lehet élet és halál között. 
A felvételt a pesthidegkúti mentőállomás egyik sofőrje, Csordás Tibor készítette, aki már hosszú ideje rögzíti munkája veszélyes, tanulságos pillanatait. Már van olyan autós iskola, ahol ennek alapján oktatják a tanulókat a megfelelő manőverekre mentő érkezése esetén, történetéről az RTL Klub híradója is beszámolt.