Most állj meg egy pillanatra. Tisztítsd ki a fejed, engedj el minden zavaró gondolatot, mert ezt csak pangó aggyal tudod befogadni. Simson, ami virsliket lőve indexel!

 
Na jó nem virsliket, csak fa utánzatot, de akkor is. Nincs az a rezós pufó, felfúrt henger, ami ezt überelhetné egy találkozón. 
Az eredeti ötlet egy Werner animációs filmből származik. A németek által kedvelt figura épp egy kötekedő közeggel ismerteti a Wurtsblinker előnyeit.
Werner egy kitalált személy, a német képregények és rajzfilmek ismert és kedvelt szereplője. A karaktert Brösel (Rötger Feldmann) alkotta meg, előbb képregényeiben tűnt fel, majd később négy rajzfilmet is rendeztek Werner világáról. Brösel a 80-as évek Németországa fiataljainak érzéseit jelenítette meg. 

A leginkább motorkerékpárját szerelgető, általában munkanélküli Werner figurája főleg Brösel saját élményeiből született. Laza stílusa és szabad életmódja miatt gyakran összetűzésbe keveredik a rendőrséggel és a TÜV-vel. Szereti a sört, különösen a Flensburger cég által gyártott Bölkstoff márkát kedveli. Ő a legsikeresebb német képregényfigura: több, mint 10 millió könyvet adtak el róla, a Werner-filmeket pedig 13 milliónál is többen látták.