Ezúttal mexikói fiatalok húztak ujjat a halállal, egy átlagos országúti lejtőn zúgtak lefelé gördeszkával, amikor megtörtént a baj.

Világszerte hatalmas divat lett a gördeszkázás egyik alfaja, a longboard. Ez tulajdonképpen egy tempós haladásra tervezett deszka, aminek gyökereit a hatvanas években, az Egyesült Államokban kell keresnünk. Ekkor csiszolódtak, alakultak ki azok a 84 és 150 cm közti hosszúságú, négy keréken guruló deszkák, amiket ma is előszeretettel használnak a sportág űzői. A kerekei általában nagyobbak és puhábbak, mint a normál gördeszkáké. A kialakítása stabilabb a többinél, egy lendítéssel messzebbre érünk vele, mint egy szokványos gördeszkával.
A profik komoly lejtőkön keresik az adrenalint, ami csábító élmény, biztos nagy szabadságérzetet ad, de könnyen kórház lehet a vége. Mert a közút legfőképp acélból készült, többtonnás, komoly fékkel felszerelt járművekre van kitalálva, és ezt most a felvételen szereplő, fiatal mexikói srácok is megtapasztalták.
Luis Mangujano, a 19 éves fiú hálát rebeghet a szemben haladó Volkswagen sofőrjének, aki idejében fékezett, így életveszélyes sérülések nélkül úszhatta meg az esést.
Nem volt ilyen szerencséje annak az amerikai húszéves fiúnak aki negyedmagával, gördeszkával próbált meg lejönni a kaliforniai Glendora hegy csúcsáról. Egy teherautó alá csúszott be, hasonló körülmények között, a helyszínen életét vesztette. 
Szóval srácok, tudjuk, hogy #yolo, meg minden, de inkább olyan adrenalinforrást keressetek, amin van fék, meg kormány…sőt, gázpedál.