Elaludt a volánnál, rosszul lett, vagy csak elkalandozott a figyelme: közel fél évnyi nyomozás után ennyit tudott megállapítani a rendőrség arról a tragikus balesetről, amely még júniusban történt Nagy-Britanniában. 

Egy 29 éves édesanya, Joanna Bull öthetes gyermekével éppen szüleihez igyekezett az autópályán, amikor egy torlódáshoz érve fékezés nélkül haladt tovább, és nekiütközött egy nyerges vontatónak. 
A szemtanúk szerint a nő kombija lassítás és irányváltás nélkül haladt a mindössze 15 km/óra sebességgel vánszorgó kamion felé; a két jármű sebességkülönbsége megközelítette a 100 km/órát. 
“Éreztem, hogy megrázkódik a szerelvény, és mintha felgyorsultam volna egy pillanatra” – mondta el a rendőröknek a kamion sofőrje, aki lehúzódott, és hátra sétálva rátalált a füstölgő roncsra, benne a halott nővel, és a sértetlen kisbabával, akit arra jár autósok vettek magukhoz arra az időre, amíg meg nem érkeztek a mentők. 
Az orvosi szakvélemény szerint Joanna Bull az ütközés pillanatában bizonyosan életben volt, ám sérülései az élettel nem voltak összeegyeztethetőek. “Alighanem az ütközés pillanatában elveszítette az eszméletét” – mondta a kirendelt patológus. 
Nincs bizonyíték arra, hogy a nő a szülés esetleges komplikációi miatt lett volna rosszul, sem arra, hogy esetleg szándékosan vetett volna véget életének.

Szavazzon kedvenc autójára. Kattintson az alábbi képre, és nyerjen éves autóMagazin előfizetést!