Alig pár napja, hogy lecsillapodott a helyzet az ukrán fővárosban, de úgy tűnik, nincs szükség forradalomra az országban, hogy egyesek fegyvert rántsanak a nyílt utcán. 
A Kijevtől több mint 500 kilométerre található Odesszában történt a lövöldözés, mikor a Porschét picit erőszakosabban akarta megelőzni a mögötte haladó, mert a fehér Panamera sofőrje csak araszolgatott a kereszteződésben. 
Az elején még csak fenyegetőzött a fegyverrel a férfi, de végül eldörrent egy lövés, amitől a videó feltöltője szerint senki nem sérült meg. A sértett feljelentést tett a rendőrségen, és a hatóság eljárást kezdeményezett az ügyben. 
Eközben a A Krím-félszigeten nem enyhült a belpolitikai feszültség, a fővárosban emberek gyülekeznek a parlament környékén. Időközben minden hatalom az autonóm köztársaság oroszpárti miniszterelnökének kezébe került. Szombaton átmenetileg átvette a hadsereg, a rendőrség és a belügyi szolgálatok parancsnokságát is a csütörtökön megválasztott Szergej Akszenyov, aki egyben segítséget kért az orosz elnöktől. Moszkva közölte, hogy nem hagyja figyelmen kívül a kérést.
Továbbra sincs megerősített információ arról, hogy kik azok az ismeretlen, felségjelzés nélküli egyenruhát viselő fegyveresek, akik mostanra ellenőrzésük alá vonták a Krím-félsziget kulcsfontosságú helyeit. A hírek szerint jelen vannak a parlamentnél, a repülőtereken, a rendőrség és a televízió épületénél is.
Kijev riadókészültséget rendelt el az ukrán haderő krími csapatainál. Az átmeneti ukrán elnök azzal vádolja Oroszországot, hogy feszültséget akar provokálni a térségben, miután Moszkva katonákat és harci járműveket küldött a fekete-tengeri hadiflotta megerősítésére. Az orosz katonai vezetés szerint a csapatok mozgása a Krím-félszigeten nem szegi meg a nemzetközi egyezményeket, és tagadja, hogy közük lenne a repülőterek környéki akciókhoz. – euronews.com