Péntek este 9 óra körül egy veszélyesen közlekedő, ezüst színű Chevrolet Corvette sportkocsira lett figyelmes egy Los Angeles-i rendőrjárőr. Megpróbálták megállítani az autót, ám a gyanú szerint ittas vezető tovább hajtott. Ekkor több rendőrautó is a nyomába eredt, az üldözésbe egy rendőrségi helikopter is bekapcsolódott. 
Indokoltnak tartod ilyen esetben a fegyverhasználatot?
Ha mások épségét veszélyeztette, akkor igen
0% ()
Semmilyen helyzetben nem volna szabad fegyvert használni
100% (1)
Elég lett volna utána futni és leteperni
0% ()
A Corvette vezetője több mint egy órán át kanyargott Los Angeles belvárosában. Többször lekapcsolta a fényszóróit, és szűk utcákra kanyarodott be, hogy lerázza üldözőit. A rendőrség szöges akadályokat fektetett az útra, ám az autót a jelek szerint defektmentes abroncsokkal szerelték fel, mert megállás nélkül tovább hajtott ezeken is. 
A hajszának végül egy kereszteződésben lett vége, ahol a gyorsan haladó sportkocsi nekiütközött egy keresztben, szabályosan közlekedő szedánnak. Utóbbi megpördülve kidöntött egy tűzcsapot, míg a Corvette egy villanyoszlopnak csapódott. 
Habár az autó orra teljesen szétroncsolódott az ütközéstől, az ámokfutó megpróbált tovább hajtani. Amikor ez nem sikerül, kiugrott az autóból és gyalog igyekezett elmenekülni. Ekkor a hivatalos rendőrségi jelentés szerint “történt valami,ami miatt az intézkedő rendőrök elkezdtek tüzelni.” 
Az egész jelenetet élőben közvetítette a Sky5 hírcsatorna helikoptere. A felvételen jól látszik, hogy a Corvette az előző kereszteződésnél lelassított, ám utána intenzív gyorsításba kezdett, mint ahogy a végkifejletet is brutális részletességgel láthatták a nézők. 
Az ütközésben megsérült, ártatlan autó utasai elmenekültek a helyszínről. A szomszédos ház sarkánál rejtőztek el, később nem életveszélyes sérülésekkel kórházba szállították őket.
Nem tudni, hogy volt-e fegyver a gyanúsítottnál. 
Az biztos, hogy egy közel két éve, szintén Los Angelesben lezajlott, hasonlóan tragikus véget ért üldözésben az ámokfutó (aki mellesleg 60-nal ment, és megállt minden piros lámpánál, de vesztére mindezt egy lopott autóban tette) korábban pisztollyal fenyegette meg az őt üldöző rendőröket – ezt személyes tapasztalatból tudjuk, hogy nem jó érzés. Az akciónak egy benzinkúton lett csúnya vége; ezt szintén felvette egy híradós helikopter.