Nem sűrűn fordul elő, hogy egy felbecsülhetetlen értékű, több száz éves házba belehajt egy autó, de ennek is be kellett következnie egyszer, hiszen véletlenek nincsenek, legalábbis szerintem. 
Az eset Nagy-Britanniában történt, Over Peoverben. Az ott lakó középkorú házaspár szerencsére nem tartózkodott a házban, mikor jött az Audi és szó szerint beállt a nappaliba. Andy és Karen Rattray rendkívül szomorúak a történtek miatt, hiszen házuk egy valódi műemlék volt. 
600 éves házba csapódott egy Audi RS4 3
A ház eredeti tölgyfavázas épület, a falait vesszőből fonták és arra tapasztottak agyagból és földből kevert sarat. Ez az építkezési módszer hatezer éves múltú, egészen az újkőkorig követhető vissza. Idővel ebből a technikából fejlődött ki a vályogfal. A párnak egy évet kell várnia, mire a házat felújítják. Erre az időre egy helyi gazdától kaptak egy lakást a közelben.
600 éves házba csapódott egy Audi RS4 4
Csodával határos módon az a három kutya sem sérült meg, amelyek a házban voltak, és az RS4-es vezetője sem, aki elmondta a rendőrségnek, hogy egy személyautó jött vele szemben az ő sávjában, és az ütközést elkerülendő félrerántotta a kormányt, ezért hajtott a házba. Egyébként az Audi pont azon az egyetlen helyen találta el a házat, ami téglából készült. Mintha csak tudták volna az építők, hogy ide megerősítés kell, nem elég a sár és a vesszőfonat.
600 éves házba csapódott egy Audi RS4 5
600 éves házba csapódott egy Audi RS4 6
A ház tulajdonosa azt mondta, hogy ezek után félve költöznek csak vissza a felújítás után, hiszen akár egy teherautó is lehetett volna az Audi helyében, és ha mindez akkor történik, mikor épp a házban vannak, még elképzelni is félelmetes. Ráadásul nem ez volt az első eset, hogy egy autó repült be az útról. Egy évvel ezelőtt egy jármű fejjel lefelé landolt az udvaron, és csak azért nem a házban végezte, mert egy másik autó az útját állta. 
600 éves házba csapódott egy Audi RS4 7
Jogosan merülnek fel az alábbi kérdések: Biztos, hogy jó helyen van az a ház? Nem kellene valami védőkorlátot építeni arra az útszakaszra? Nem kéne elköltözni, és meghagyni múzeumnak a házat?
Úgy tűnik, az Audik szeretnek házakban landolni, idén márciusban történt egy hasonló eset, a nagy-britanniai Lowestoftban, ahol egy fiatal autós Audi TT-jével beszállt egy családi házba.