Nemrég mutattuk meg nektek, ahogy egy ausztrál férfi 600 darab pénzérmével fizette ki a 60 dolláros parkolási bírságát, most pedig egy új őrületre bukkantunk. Anglia egyik parkolótársasága Manchesterben bevezette, hogy a náluk parkoló autósok készpénz helyett vadgesztenyével is fizethetnek távozáskor. 
A társaság a kezdeményezéssel a környezetvédelemre és a gyerekkori emlékek újraélésére szeretnék felhívni a figyelmet. Egy darab gesztenye 20 pennyt ér, ami 5-6 perc parkolásnak felel meg körülbelül. Maximum 50 vadgesztenyét használhatnak fel az ügyfelek, ami 10 fontnyi (3500 forintnyi) összegnek felel meg. Ezeket a magvakat, a Merrion Centerben és a Clarence kikötő parkolóiban Nyugat Yorkshire-ben, valamint a Vám utcai parkolókban fogadják el. 
Gesztenyével fizetni a parkolásért? 3
A Merrion Centerben egy óra parkolás 2,2 fontba (785 forintba) kerül és mindez kiváltható 11 darab gesztenyével, míg a Clarence kikötőben 1 óra parkolásért 10 vadgesztenyét kell kicsengetnünk. A tarifa az utcai megállóhelyeken 3 font (1000 forint) vagy 15 gesztenye egy órára, azonban ha három órán át parkolunk akkor csak 4 fontot (1400 forintot) vagy 20 darab magot kell fizetnünk. 
Gesztenyével fizetni a parkolásért? 4
Az egyben mókás és figyelemfelhívó ötlet a parkolótársaság ügyvezető igazgatójának, Ben Ziffnek a fejéből pattant ki. Az egyedülálló promóció 2013.szeptember 22-ig fog tartani, amíg hivatalosan is meg nem kezdődik az őszi szezon és természetesen addig, amíg lehet vadgesztenyét találni az erdőkben.