Az amerikai Joe Sylvester nem viccel ha ugratásról van szó, ugyanis 2010-ben ő volt, aki felállította a monster truck-kal való “repülés” rekordját, az 1400 lóerős, 2006-os Cadillac Escalade vázára épített szörnyével, ami egészen pontosan 63,3 méter volt. Persze ezt rengeteg felkészülés előzte meg, amibe egyszer csúnyán bele is törte a bicskáját Sylvester, mikor az egyik próbaugráson szó szerint rommá törte autóját. 
De nem adta fel, újra építették az óriást és sikerült megugrani a már fentebb említett távolságot. 
Világrekord ugratás egy szörnnyel 3
Azonban, ha az ember elér valamit általában nem ül a babérjain, egyre többet és többet akar. Így volt ezzel Joe Sylvester is, és idén szeptember elején nekivágott, hogy új rekordot állítson be. 
Ez sikerült is neki, lángcsóvával a háta mögött küldte az égbe a “Bad Habit” névre keresztelt monster truckot, és 72,3 méternél ért földet. 137 kilométer/órával futott rá a rámpára a 4,5 tonnás fenevad. Az ugrás a Guinness által is hitelesítve lett.
A világ leghosszabb autós ugratása egyébként Tanner Foust nevéhez köthető, aki 2011 májusában ugrott 101,2 métert egy speciálisan kialakított 27 méter hosszú rámpáról, 850 lóerős autójával. 
Foust több hollywoodi produkcióban is közreműködött kaszkadőrként, a Halálos iramban: Tokiói hajsza, illetve a Hazárd megye lordjai című filmekben.