A technikai sportok közül a győztes kilétét szempillantás alatt eldöntő gyorsulási versenyek a legveszélyesebbek. Itt a Vezetünk blogban nem egyszer adóztunk már azon eszementek előtt, akik ezért a brutális adrenalinfröccsért kockáztatják az életüket.

Az üzemanyag már a szikrázó tekintettől robban, a 8000 lóerő körül teljesítő motorok a ma szárazföldön elérhető legdurvább katapultként indítják meg pilótát, elég egy apró hiba, hogy a gyorsulás egészen a kaporszakállúig tartson. Ezért is érdekes a mai két videó, hiszen ránézésre mindkettő törött csontokat jósol, a versenyzők mégis karcolásokkal úszták meg a látványos eseteket.

1. Nő a pályán! – Érdekessé teszi a helyzetet, hogy a balesetet szenvedőt semmiképp sem nevezhetjük tökösnek. Legalábbis fizikai értelemben, hiszen egy 21 éves hölgy Lizzy Musi alatt tört ki a több ezer lóerős gép. Nem konyítok az ilyen autók vezetéséhez, de mintha rajta múlott volna az eset. Sebaj, kezdő, és minden 21 éves lányt meg kell becsülni akinek ilyen hobbija van.


2. Ka-BUUUM – Klasszikus, iszonyatos durranás. Egy sima futam olyan tülekedése a fizikai erőknek, hogy azt felfogni lehetetlen, repetaként arcba jön egy ilyen robbanás, és emberünk nem dobja örök életre sarokba a kesztyűt.


Tudja mennyibe kerül autója fenntartása? A vezess.hu online autós naplója megadja a választ!