Ferrarira pénzt gyűjteni annyira képtelen ötlet, hogy akár működhet is. Hallottunk már ilyen városi legendákat, gondoljunk csak a cserélgetős emberre, aki egy gemkapoccsal kezdte a karriert.

A Stipistop.com szerkesztői hasonló kérges, göcsörtös fába vágták a fejszét. Kieszelték, hogy hatalmas buli lenne csak és kizárólagosan húszforintosokból kipengetni egy 458 Italia-t.


60 milliót szánnak a vásárlásra, azaz 3 millió darab fémpénz kell a képzeletbeli malacpersely bélrendszerébe, hogy az ötlet valósággá váljon. Ez még gombócból is sok, hát még apróból! Igencsak izzadna az autónepper, amikor odaállítanak a 21 tonnányi aranyló pénzérmével. Azért ez a cél még messzebb van mint a kommunista társadalom, 2.999.886 darabnyi húszas hibádzik a végösszeghez.

Elég pofátlan álmodozásnak tűnik mindez, de a végső cél nemes. Ha sikerrel jár Don Quijotét megszégyenítő vállalkozásuk, akkor egy hónap élvezkedés következik a maranellói szépséggel, majd kalapács alá kerül az olasz vas. Az árverés után egy eddig ismeretlen jótékony célra fordítanák a befolyt összeget. Természetesen már nem húszasokban. Ha jó magyar pesszimista szájízzel nézzük nem jósolhatunk sikert a történetnek. Nemes célt találni anélkül is, hogy pár fiatal suhanc egy hónapig tartó Ferraris ökörségét is magában hordozza. Másfelől tipikus “webkettes” kreatív jófejség, amire sokan bedobhatják az aprót.

Az adakozó kedvűek a Facebook oldalon érdeklődhetnek, a véleményeket pedig mi is várjuk itt alant ,a komment ablakban.