Bár már harmadik éve látható elsőként a Tolvajtempó sztárja, a Ford Shelby GT 500 – alias Eleanor -, ezt a kis reklámfogást nézzük el a szervezőknek, hisz a háromszoros szűz mellett is bőven akadt látnivaló. Már rögtön az érkezéskor, hiszen az Egyesült Államokat megszégyenítő beléptető rendszerrel ismerkedhettünk meg: teljes tűzszerészeti átvizsgálással lehetett csak bejutni a Show területére.

Ha bombabiztosan bejutottunk, akkor érdemes volt először a büfében felkészülni, hiszen komoly túra várt minden nézelődőre a csarnok 20 000 négyzetméterén.

“Csak hang legyen és fény”

Chevy Impala, 6 millióért

Chevy Impala, 6 millióért

Chevy Impala, 6 millióért


A Kispál és a Borz slágersora helytálló a hétvégét nézve, hiszen olyan szinten zajlott a decibelháború, hogy egy komolyabb építkezés mennyei csendnek számítana a rendezvény mellett. Szinte masszírozott a basszus, az igazi rajongók kipróbálhattak olyan ülőalkalmatosságot is, ami alá egy kegyetlen erős mélynyomó lett beszerelve, garantált frizura-újrarendezéssel.

Lézershow is akadt gazdagon. Luke Skywalker garantáltan elszédülne, ennyi fénycsóvát még akkor sem látott, amikor elpusztította a Halálcsillagot.

Nem csak halálos iramban

Arra számítottunk, hogy itt biztos a számítógépes játékokból és filmekből ismert szivárványszínű, ezer képernyővel és fényszóróval megszórt, porig ültetett vajbőrbe húzott verdákat láthatunk. De szerencsére a Show annyira kinőtte magát, hogy igen széles a skála. Akik a Top Gear műsorain szocializálódtak, sok ismerős játékszert ismerhettek fel a standok között járva, az SLR Mclaren Mercedes, SLS AMG Mercedes, Lamborghini Gallardo, Ferrari 599 GTB Fiorano, Ferrari F430 ötösfogat már elég indok a nyálcsorgatásra.

62 millió...

62 millió…

62 millió…


Főleg akkor, ha rápillantunk az újdonsült biztonsági autó árcédulájára, amin 62 000 000 forint feletti összeg szerepel. Kicsit lefagy a ember, amikor egy komplett középpolgári egzisztencia áll előtte, acélból, alumíniumból és szénszálas műanyagból.

Amerika és Japán is befért

Azért a klasszikus tuning fanjai is válogathattak a látnivalókból. Nissan Skyline, új GT-R, dögös lányokkal övezve, ráadásul ízléses formában, elhagyva az évekkel ezelőtt jellemző túlcsicsázott stílust.

Opel Calibra is akadt gazdagon, nagyon népszerű a modell az átépítők között, némely alkotás olyan jól sikerült, hogy csak sokadik látásra jönnek elő a jellegzetes Opel-vonások.

Dodge, ami szép és iszonyat gyors...egyenesben

Dodge, ami szép és iszonyat gyors…egyenesben

Dodge: gyors…egyenesben


Az izomautók szerelemesei talán még jobban jártak mint a japán stílus hívei, hiszen a főszereplő Eleanor mellett még három különböző Mustang, valamint Chevrolet Impala, Dodge Challenger, és még megannyi országúti hajó várta a kíváncsi fényképezőgépeket és tekinteteket.

Képviseltették magukat a rat stílus követői is, ami annyit tesz, hogy az eleve lelakott verdát még elhagyottabbá varázsoljuk mesterségesen. Tehát jöhet a rozsda, némi ültetés, egy-két kiegészítő, és kész a rat tuning. Emellett a clean, azaz tiszta irányvonal is helyet követelt magának, furcsa a szemnek de akadt itt szinte teljesen gyári állapotú Volkswagen Golf I-es is. 

A lányok, a lányok

Az autócsodákon kívül a női bájak vonzották a legtöbb embert, a főszínpadon erotikus táncot lejtő lányok okoztak még forró pillanatokat. Nem mindennapi produkcióról van szó, ők a Fuel Girls, akik nemzetközi szintű műsort adnak elő, füstölő kerekekkel a színpadon, melltartó nélkül, és nem mellesleg néha lángot nyelve.

De a standok között is csukott szemmel kellett járni, ha az ember nem akarta, hogy folyton foltnyi latexruhába bújtatott hostess hölgyek vonják el a figyelmét. Na persze csukott szemmel az autókat sem látni…

Szabadtéri program

Drift Taxi

Drift Taxi

Drift Taxi


A méhkashoz hasonló zsongó fejjel kitántorgók kint talán még jobban szórakozhattak, hiszen Drift Taxi várta a bátrakat, és a Fuel Girls itt is akciózott, igaz itt két Nissan Skyline keresztbe csúszva és a közönséget gumiporral beterítve emelte magasabbra a tétet. Az igazi autókedvelő talán itt vigyoroghatott igazán, hiszen itt ténylegesen versenyzésre használt autók forogtak, és hiába volt matt és kopott a kaszni, adrenalin volt gazdagon. A csak a szemnek szóló csillogás helyett itt fájdalmasan sikító és darabokra szakadó gumiabroncsok, tiltáson hörgő motorok, és mindent beborító füst játszották a főszerepet.

Összegezve: olyan ez mint a cukorkákat kínáló bazáros a vásárban. Mindenkinek próbál adni valamit, aminek picit műanyag íze van, viszont mégis mindenki talál a pulton olyat, amit szívesen elrágcsál.