Felnőttutas-védelem (28 pont, 79%)

Az utascella stabil maradt a frontális ütközés során. A vezető és utasának combcsontja, illetve térde egyaránt jó védelmet élvezett. A vizsgálatot végző mérnökök megítélése szerint azonban a műszerfal elemei sérülésveszélyt jelenthetnek a tesztelttől eltérő alkatú, illetve más üléspozícióban helyet foglaló utasok esetében. Az oldalirányú ütköztetés vizsgapontban a tömör testnek csapódó Volkswagen T5 maximális pontszámot szerzett, a teljes vizsgált testfelületen jó védelmet nyújt. A súlyosabb, oszlopnak csapódást szimuláló vizsgálati elem során a mellkas védelme elégségesnek, a hasüregé megfelelőnek bizonyult; a fej és a medence jól védett. Az első és hátsó ülések, illetve fejtámaszok geometriájának elemzése alapján a mérnökök arra a következtetésre jutottak, hogy a gépkocsi csupán elégséges védelmet nyújt az ostorcsapásos nyaksérülés ellen. 

Gyermekbiztonság (36 pont, 74%)

A frontális és oldalirányú ütköztetés során a hároméves gyermek védelmére maximális pontszámot kapott a T5. Frontális ütközés esetén az előre néző ülésben helyet foglaló, hároméves gyermek feje nem lendül előre szélsőséges mértékben. Oldalirányú ütköztetés során a gyerekülések fülei kellőképpen megvédték mindkét kis utast a beltér kemény felületeitől. Az utasoldali elülső légzsák kikapcsolható, így ide hátrafelé néző gyermekülést lehet beszerelni; a légzsák aktuális állapotáról azonban a T5 nem tájékoztatja egyértelműen a vezetőt, így a rendszer nem érdemelt pontot. A ki nem iktatott utasoldali légzsák mögé beszerelt gyermekülés veszélyeiről nem tájékoztatnak egyértelmű jelzések az utastérben. 
Rések a pajzson 3


Gyalogosbiztonság (10 pont, 32%)

A lökhárító gyengén teljesített, és nem érdemelt pontot a gyalogosok lábszárvédelmét vizsgáló teszten. A gépházfedél felülete javarészt rossz vagy elégséges értékelést kapott, ugyanakkor a szélvédő jó eredményt mutathatott fel. 

Biztonsági berendezések (4 pont, 57%)

Az ESP alapáras a személyszállító és haszonjármű kiviteleken egyaránt. A vezető biztonsági övének becsatolására alapáras rendszer figyelmeztet. Sebességhatároló berendezés nem rendelhető.