Kilencven százalékot kapott felnőttvédelemre a Hyundai kompakt crossovere, az ix35, az utascella stabil maradt a frontális teszten, a vezető- és utasoldalon is jó a térd- és combcsont védelme. Hasonlóan jó a védelem az üléspozíció variálásával is, mindegy, hogy mekkora méretű emberek ülnek az első üléseken.


Jó védelmet regisztráltak a műszerek az oldalsó korlátos teszten, ugyanakkor az oszlopteszten a függönylégzsákok nem nyíltak ki teljesen. Mivel ezek feladata éppen a sérülések megelőzése lenne, az Euro NCAP pontlevonással büntetett. Oszlopteszten átlagosnak találták a mellkasvédelmet, az első ülés és fejtámla viszont hatékonyan véd az ostorcsapás-sérülések ellen.

Határozottan jónak mondható az ix35 gyermekvédelme, 88 százalékot kapott, a gyerekeket helyettesítő bábúk minden teszten biztonságban voltak. Kikapcsolható az utasoldali légzsák a gyerekülés elhelyezéséhez, az utasítások világosak és egyértelműek.

Jó kialakítású az első lökhárító, védi a gyalogosok lábát, a motorháztető éle ellenben nem kapott pontot. Kicsit kemény a motorháztető, főleg azokon a területeken, ahol egy elgázolt felnőtt feje csapódhat a lemeznek. Átlagos 71 százalékot értek a biztonsági extrák, mert az ESP ugyan az alapfelszereltség része, de sebességkorlátozó nincs.

Hyundai ix35
Felnőttutas-biztonság  90%
Gyermekutas-biztonság 88%
Gyalogosvédelem 54%
Biztonsági segédeszközök 71%
Összeredmény  * * * * *