Az Alfa Romeo közleménye szerint jelenleg a Giulietta a legbiztonságosabb kompakt a piacon, az Euro NCAP törésteszteredményei alapján valóban sokat nyújt az autó. Frontális ütközés során üléspozíciótól függetlenül jó a térd és a combcsont védelme, az oldalsó korlátos tesztre maximális pontszámot kapott az autó.

Majdnem tökéletes felnőttvédelem Alfában 2


A keményebb oszlopteszt során a mellkas kivételével minden testtájékon jó a védelem, a kifogásolt ponton csak megfelelő. Hála az aktív fejtámlának, nagyszerű védelmet nyújt a Giulietta az ostorcsapás-sérülések ellen, 97 százalékos összesített felnőttvédelemmel zárt.

Alig mozdult előre ülésében a hároméves gyermeknek megfelelő bábú frontális ütközésnél, a kisebb másfél évessel sem volt baj. Kikapcsolható az utasoldali légzsák, de az Euro NCAP a Giuliettánál is kifogásolta, hogy a sofőroldalon elhelyezett utasítások nem teljesen egyértelműek.

Maximális pontszámot kapott a lökhárító a gyalogosok lábának védelmére, gyermekekkel szemben kíméletes, felnőttekkel már nem annyira a motorháztető. A biztonsági kiegészítőknél csak a sebességkorlátozó berendezés hiánya miatt járt levonás.

Alfa Romeo Giulietta
Felnőttutas-biztonság97%
Gyermekutas-biztonság85%
Gyalogosvédelem63%
Biztonsági segédeszközök86%
Összeredmény* * * * *