Öt csillagot kapott az Euro NCAP törésteszten a Renault Modus. A következő Clio, a mostani Nissan Micra és az új Dacia Logan padlólemez-testvérének eredményét a Renault hozta nyilvánosságra.

Az Euro NCAP több eredményt közöl egyszerre, a szabványosított törésteszteket végző európai szervezet még nem kommunikálta az új tesztsorozat pontszámait.

A Modus frontális ütközés értékelésében 16-ból 13,84 pontot kapott. Az oldalütközési tesztet 16/16 ponttal zárta. A Modus két ponttal távozott az oszlop tesztről, míg az öv bekötésére buzdító hangjelzésért háromból 1 pontot érdemelt.

A kis egyterű a gyermekvédelemben is jól szerepelt, négy csillagot érdemelt az autógyáraktól független szervezet tesztjében. A hátsó sorban és a jobb első ülésen is Isofix csatlakozópontokba rögzíthető a gyermekülés.

A Modus a 7. Renault, amelyet a gyár úgy fejlesztett ki, hogy megkapja az öt csillagot. A Mégane II, a Mégane II CC, a Scénic II, a Laguna II, a Vel Satis és az Espace IV már korábban elnyerte az adott autótípus biztonságát igen jónak minősítő 5 csillagot.