Három elektromos autót is kiállít a Mercedes-Benz a jövő héten megnyíló Párizsi Autószalonon. Az egyik az évek óta prototípusként tesztelt SLS E-Cell sorozatgyártású változata, amely küllemében ugyanolyan, mint a V8-as motorral szerelt testvérei. A sirályszárnyas ajtóval szerelt sportkocsi prototípusa adatai biztatóak: 533 LE és 880 Nm. Ezzel a kocsi 4 másodperc alatt gyorsult 100 km/órára.

Szintén már sorozatgyártásúként mutatkozik be az elektromos hajtású smart Brabus-változata. A korábban tanulmányként megismert kétszemélyes kisautó 74 helyett 80 LE teljesítményt kínált, miközben sportosabb futóművel és izgalmas külsővel ruházta fel a tuningcég.

Harmadikként a francia fővárosban mutatkozik be a B-osztály Electric Drive is. Az egyelőre tanulmányként szerepelő kocsi a Kecskeméten készülő kompakt modell villanymotoros változata. Látványra ugyanolyan, mint a többi, de a padlójába lítiumion akkumulátorokat szereltek. Telepei 200 kilométerre elegendő energiát raktároznak, 230 voltos hagyományos hálózatról tölthetők. Motorja 136 LE-s maximális teljesítménnyel bír, a nyomatéka 310 Nm.

Ahogy a fenti járgányok, úgy várhatóan az elektromos B-osztály is gyártásba kerül a közeljövőben.