Királykék színben mutatkozik be az új Volvo V40 R-Design, amely a látványos megjelenést dinamizmussal ötvözi. A sportosra szabott V40 orrát selyemfényű fém hűtőrács díszíti, míg hátul diffúzor és dupla kipufogóvég jelzi, hogy nem egy átlagos géppel van dolgunk. Az összképet 17 vagy 18 collos keréktárcsák teszik teljessé.


Belül sportos kialakítású kormánykerék, sebességváltó, kézifék és sportpedálok várják vezetőt. A versenyzés hangulatát erősítik a perforált hatású alumíniumbetétek és a fekete bőrhuzat kombinációja, a hozzá illő fekete tetőkárpittal. Kék “R” mintázatú, R-Design emblémával díszített üléshuzatok is elérhetőek.

A nagyközönség elé a Párizsi Autószalon álló V40 R-Design változatában is a különböző konfigurációkkal és funkcionális lehetőségekkel rendelkező három elrendezés választható az interaktív TFT műszerfal esetén (Elegance, az Eco és a Performance módok), itt azonban mindhárom változat esetén ugyanaz a kék szín jelenik meg a háttérben.


 
Az R-Design minden olyan motorral rendelhető, amely a Volvo V40 modell kínálatában szerepel, így 115 lóerős dízelmotorral is, de leginkább 254 lóerős turbófeltöltős benzinessel az igazi. Már alapfelszereltségként feszesebb felfüggesztés jár az R-Design modellekhez, felárért pedig sportfutómű is kérhető, amelyet a Polestar versenycsapat segítségével fejlesztettek.  A rugók a lengéscsillapítók és a stabilizátorok is mások.

Az új Volvo V40 R-Design elérhető lesz mindenpiacon, ahol a Volvo V40 is kapható. A Volvo arra számít, hogy a V40 mellett döntő vásárlóinak 10 százaléka választja majd a sportosabb kivitelt.