Megérkeztek a Kia Pro_cee’d első hivatalos fotói. Mint a koreai gyár bejelentette, az autót a szeptember végi Párizsi Autószalonon leplezik le. Ezzel ismét háromtagú a cee’d kínálata, hiszen az ötajtós mellett nemrég a kombit is leleplezte a gyár.


A képeken túl egyelőre semmilyen részletet nem árult el a Kia az új kocsiról. Ám feltételezhető, hogy ahogy az autó orr-része is azonos az ötajtóssal, úgy karosszéria alatt rejlő technikában sem lesz különbség.

Ennek megfelelően az alapmotor az 1,4 literes, 100 lóerős benzines lehet, de készül majd 135 LE-s 1,6-ossal is. Dízelből hasonló hengerűrtartalmúak készülnek az 1,4-es 90, az 1,6 literes 128 LE, maximális nyomatékuk 220, illetve 260 Nm.

Pletykák szerint a Pro_cee’d később megkapja Hyundai Veloster turbómotorját is. A testvérmárka 1,6 literes blokkjának teljesítménye 201 LE, nyomatéka 265 Nm. Ezzel a háromajtós kocsi nagyjából 8 másodperces 0-100 km/órás sprintidőre és 220 km/órás csúcssebességre lehet képes. Az erősebb motor mellé persze sportosabb futómű, és egyedi megjelenés is jár.

A franciaországi bemutatót követően várhatóan 2013 elején kezdődik meg a Pro_cee’d forgalmazása.