Ez a Ractis. Hasonló nem?

Ez a Ractis. Hasonló nem?

Ez a Ractis. Hasonló, nem?


Verso-S néven új modellel bővül a Toyota kínálata. A jármű – ahogy a neve is mutatja – egyterű karosszériával készül. A szűkszavú közlemény nem tér ki részletekre, így csak tippelni tudunk, hogy az S sokkal inkább a short (rövid) kifejezésre utal, mint a sport szóra, hiszen Verso néven van egy hosszabb modellje a Toyotának.  

Egyelőre csak annyit árul a japán gyár, hogy a kocsi négy méternél rövidebb, és nagyon praktikus, de a további részletekért meg kell várnunk a Párizsi Autószalonon történő leleplezést. Szakavatottaknak azonban több árulkodó részlet is van.

Üvegtető is kerülhet rá

Üvegtető is kerülhet rá

Üvegtető is kerülhet rá


Az autó egyértelműen a Yaris Verso utódja, bár Európában 2005-ben befejezte pályafutását a típus, Japánban Ractis néven utódot kapott. A Ractis 3,95 méter hosszú (vagyis négy méter alatti) és látványban is erősen hasonló a most bemutatott Verso-S-hez. Nagyon nem nyúlhatunk mellé, ha azt mondjuk, annak a típusnak a továbbfejlesztett változatát látjuk most. A hatalmas üvegtető is erősíti ezt a kapcsolatot, miután a Ractisnak is volt ilyen.  

Bár ez is csak feltételezés, a Verso-S a Yaris motorjait örökölheti, így az 1,0 literes (69 LE) és 1,33 literes (100 LE) benzineseket, illetve az 1,4-es dízelt (90 LE). Az viszont biztos, hogy a manuális sebességváltó mellett automata is kérhető, hiszen a belső fotón utóbbi szerepel.  

Az autó első számú ellenfelei a Kia Venga, a Citroën C3 Picasso, illetve a Honda Jazz lehetnek. A csomagtartója ennek megfelelően valahol 380 és 440 liter között lehet. Minden valószínűség szerint tologatható hátsó üléssel is ellátják.