Egy hónappal a Párizsi Autószalon előtt a Hyundai ízelítőt ad arról, milyen újdonságokra is számíthatunk. Közöttük ott lesz a vadiúj i20, a márka új kisautója. Az i20 a Getzet váltja majd a koreai márka kínálatában. Egyelőre egyetlen kép és kevés részlet ismert az autóról.

Kun Hee Ahn, a Hyundai Motor Europe elnöke elmondta, az i20-at speciálisan az európai igényeknek és elvárásoknak megfelelően tervezték. Az új padlólemezre épülő autó tesztelésére is az itteni utakat használták, hogy a várt agilis viselkedést elérjék. A vezető szerint az alapfelszereltség, az üzemanyag-fogyasztás, a helykínálat tekintetében is számos konkurens modelljénél többet nyújt a kocsi. Meglátjuk.

Nemcsak hagyományos modellként mutatkozik be a kisautó, de környezetkímélőbb i-blue változatban is. A különleges autóban 90 lóerős, 1,4-es turbódízel motor dolgozik, amely 99 g/km szén-dioxid-kibocsátással működik, azaz az átlagfogyasztása 4 liter. Azért, hogy ezt elérjék, a karosszériát 15 milliméterrel leültették, és az alját teljesen beborították, így javítva a légellenálláson, a gumikat alacsony gördülési ellenállásúra, a motorolajat kis súrlódásúra cserélték.