Nincs többé Freelander 1

Nincs többé Freelander

Megjelentek az első képek a Freelander új generációjáról, amit állítólag már nem fognak ezen a néven emlegetni. Az autón könnyen felfedezhető a Range Rover Sport és a LR3-as, Discovery modellel való közös eredet. Leginkább a hangsúlyos, oldalsó szellőző lehet ismerős a LR2-es nagyobb testvéreiről, emellett az autó hossza is négy centiméterrel megnőtt.

Történtek változások a gépháztető alatt is. Új, V6-os erőforrással is rendelhető majd a második generációs Freelander, amely megegyezik az új Volvo S80-asba szerelt 230 lóerős teljesítménnyel bíró motorral. Ezzel a 3.2 literes blokkal 8,6 másodperc alatt éri el az autó a 100 km/órás sebességet, fogyasztása pedig 11,2 liter körül alakul majd.

Dízel motorként pedig ugyanaz a 2,2 literes 160 lovas jöhet számításba, 400 Nm-es forgatónyomatékkal, ami a Ford Mondeo-ban, illetve a Jaguar X-type-ban is megtalálható. Ezzel a motorral 7,5 literes átlagfogyasztás érhető el.

Hatfokozatú manuális, illetve automatikus váltóval is kapható majd a Londonban bemutatásra kerülő új szabadidőautó. Az újításoknak köszönhetően a patinás terepjárógyár bízik az LR2-es tengerentúli eladásainak fellendülésében is.