Sose fogom megszokni, hogy Abszurdisztánban élek. Most például 54 darab sebességmérő berendezést árverez el a gyártó cég 88 millió forintos adótartozása miatt a NAV. Nem viccelek, itt a bizonyíték:

Traffipaxokat árverez a NAV 1

(Zárójelbe: ez itt a végrehajtási felhívás linkje: mivel ez egy állami online felület, ez egy végtelenül felhasználó-ellenes php-oldal, ahol nehézkes módon meg lehet épp találni, amit az ember akar, ha szerencséje van. Az árverésnek ugyanis nincs külön permalinkje, sokat kell kotorászni, hogy megtalálja a szerencsétlen polgár, amit akar. Lementettem a kiírást az egyszerűség kedvéért, valamint az utókor számára, ha esetleg az árverés véget érne, szóval pdf-ben innen letölthető és megmutogatható bárkinek, aki esetleg nem akarja elhinni, hogy Magyarországon létezik adótartozás miatt kihirdetett traffipaxárverés. Zárójel bezárva.)

Traffipaxokat árverez a NAV 2

Árverésen a traffipaxok. Kép: MBVK

Az NJL Kft. amúgy érdekes vállalat, tavalyi hír szerint költségvetési csalás, pontosabban pályázati pénzek elsíbolásának gyanújával is folyt (folyik?) őket érintő nyomozás és korábban is voltak fura ügyek a cég körül. Mi mindenesetre megkérdeztük a neten elérhető email-címükön őket, hogy mi áll az izgalmas árverés hátterében. Ha válaszolnak, jelentkezünk! Addig is, csak tessék, csak tessék, május 31-ig mehet a licit, vegyék-vigyék a dobra vert sebességmérőket! Hiszen kinek ne kellene 50 darab ilyen berendezés a háztartásában!