Az elmúlt egy évtizedben rengeteg vezetéstechnikai témájú, vagy csak hóban ökörködős videót készítettünk. Néhányuk méltatlanul veszett a feledés homályába, így kicsit megkapargattuk az archívumot, és csodás anyagokat böffentett fel a vincseszter a parkolástól a jégen vezetésen át a hólánc felszereléséig. Szórakozzunk együtt ezeken a remekműveken!
 
Elméletileg – a naptár szerint – tél van, hidegnek kéne lennie, és hónak. Persze szó sincs behavazott, vasárnap tök üres parkolókról vagy hatalmas repülőterekről. De nem volt ez mindig így. Kezdjük egy olyan videóval, ahol Rácz úr megkérdezi az utca sofőrjét, mit is szól a hóeséshez. Örül neki? Vagy mégsem? Kiderül rögvest:
a videó a hirdetés után indul
Hát, nem egyértelmű az öröm. Sőt. Itt a magyarázat rá, hogy miért nem rajong az átlagautós a hóért. Ez a videó a szerkesztőség utcájában készült, még csak nem is valami ordas nagy hóesés után, bénázó autók hadával:
a videó a hirdetés után indul
Szörényi kolléga egyszemélyes show keretében ennél jóval csúfosabb emelkedőn mutatja meg, mire képes az első-, hátsó-, illetve a négykerék-hajtás. Jó, borítékolható a végeredmény, de hogy a hátsókerekes autó ennyire nyavalyás legyen, arra szerintem senki nem számított:
a videó a hirdetés után indul
Megszólal a profi is, és jó tanácsokat is kapunk hóban vezetéshez ebben a videóban, amelynek Székely Gyula a főszereplője, akihez a vezetestechnika.eu oldalon lehet bejelentkezni.
a videó a hirdetés után indul
Alább egy hiánypótló filmecske Rusi főszereplésével, aki a hóláncfelszerelős világbajnok börleszk után már igaz autóteszteket is ír, ilyeneket, ni.
Közben egy nagy ugrással ismét a tököli vezetéstechnikai pályán találjuk magunkat, ahol András tettestársammal rondítottunk bele a szűzhóba. Igen, a minőség rettenetes, de egy krumplival és egy nem erre való fedélzeti kamerával vettük fel az egészet 640×480-ban, és saját kezűleg vágtam, a hozzáértés legcsekélyebb morzsája nélkül. Viszont a Metallica elég jól szól alatta, tessék hangosan hallgatni. 
a videó a hirdetés után indul
Ugyan ez nem havas, de szintén egy őrült a főszereplője, aki felszántja a hegyet-völgyet, de nem ám rézágyúval, hanem Rábával. És szintén Metallicára. Mondjuk nem ismerek embert, aki Liszt Les préludes-jére tébolyodna meg a hómezőn. Vagy a csirketelepen. Íme:
a videó a hirdetés után indul
Végül egy teljesen veszélytelen, ónos esős megpördülés. Ezt aztán bárki kipróbálhatja, nagyobb és gyorsabban jön a sikerélmény, ha meg törik az autó, jóval olcsóbb a javítás is. (A tatárjárás korabeli, hitvány minőségű videó elején figyeljük meg a jégen csetlő-botló Sz. Andrást, aki piacról hazaigyekvő nagymamának öltözött.)
a videó a hirdetés után indul