Ugyan minden évben megírjuk, de eddig még egyszer sem állt meg teherautó a szerkesztőség előtt, hogy betalicskázza az összeírt kívánságainkat. Nyilván idén sem lesz ez másként. Persze ki az ördögöt is érdekelné, hogy mire vágyunk, elég, ha azoknak talál ajándékot, akiket szeret. Bár lehet mégis érdemes végig futni, hátha tudunk ötletet adni, mire is vágyik egy pasi. Mert nyakkendőre és zoknira egyáltalán nem. 
Aranyi Péter, XXL szakértő:
Mindenki szereti egy kicsit személyesebbé tenni autóját, ha nem limitált szériás,különleges kiadású modellel járja az utakat. A második generációs Fábia Kombink megbízható családi autó, viszonylag nagy rekeszekkel és pohártartókkal van felszerelve, ezért a Mlada Boleslav-i dolgozóknak hála,sose keseregtem ilyen kiegészítők után. Sőt, ha a feleségem átveszi az irányítást, akkor egy hosszabb lámpánál akár a vezetőülésen is megigazíthatja a sminkjét a piperetükör segítségével.Egy valami azonban nagyon hiányzik: a nemesacélból készült rozsdamentes pedálborítás. Ha a Jézuska segédjei éppen egy olyan bolt felé járnak, ahol lehet ilyet venni, akkor mindenképp örülnék neki, a latyakos téli és az esős őszi napokon ugyanis hajlamos lecsúszni a lábam a kuplungról, amit nagyon nem szeretek.
Kis karácsony, nagy karácsony 1
Baka Gábor, F1 pápa:
A Forma-1-ben 2015 Lewis Hamiltonról szólt, a Mercedes angolja ellentmondást nem tűrően húzta be a harmadik világbajnoki címét, miközben a pályán kívül is az élet császáraként viselkedett. Stílusérzékéről, öltözködéséről ugyan megoszlanak a vélemények, de az biztos, hogy még a munkaruházatát is képes egyedi ízzel feldobni, amikor alkalmi, különleges színű-mintájú sapkákkal érkezik a hétvégékre. 
Idén Malajziára (Petronas-türkiz), Japánra (virágos), Austinra (kék-piros, csillagos-sávos), és Brazíliára (sárga) készült külön fullcappel Hamilton, amelyeket egy-egy alap fekete és fehér darabbal együtt “díszdobozban” meg is kaphatunk a Mercedestől alig 230 euróért, azaz kb. 73 ezer forintért. Vastagabb pénztárcájú szurkolóknak tökéletes ajándék.
Kis karácsony, nagy karácsony 2

Erdős Norbert, social tudós:
Mivel gyerekkoromban… de mit beszélek, még most is az egyik kedvenc autós sorozatom a Knight Rider, ezért a valaha készült legmenőbb autós kütyüt szeretném a fa alá. Ennél faszább szivargyújtóba dugható USB-elosztót az életben nem találsz. Egy mozdulattal bevarázsolhatjuk K.I.T.T.-et a verdába. Lehet, hogy az ajtót nem nyitja ki magától, de a telefont tuti csurig feltölti. A thinkgeek.com (a forgalmazó) nyomatékosan felhívja a figyelmét minden vásárlónak, hogy az 1982-es Pontiac Trans Amet nem tartalmazza az ár. Pedig milyen szép is lenne…
Azon kívül, hogy két darab USB-t tud fogadni a kütyü, 11 különböző mondatot programoztak bele a legendás TV-sorozatból. Természetesen mindez összhangban van K.I.T.T. vibráló vörös fényével.
Kis karácsony, nagy karácsony 3
Földes Attila, gyémántkoszorús cuccbuzi:
Engem az Isten egy soha el nem készülő Land Roverrel Series II-vel vert meg, amihez a fűthető ülésektől a zsír új fékeken, extra rugókon át a ropogós kipufogórendszerig már mindent összeszedtem, sőt, már a csillivilli Goodrich gumi is várja, hogy végre sáros legyen, már csak egy jobbkormányos kormánymű hiányzik, hogy a mester végre vegyen egy nagy levegőt és összerakja azt a trágyadombot. De mégsem ezt kérem, hanem borotvát. Nem, nem az ereimet akarom felvágni, a Braun Series 3-as borotvával. Csak vicces, hogy a zuhany alatt állva is lehet zümmögtetni, mindenféle érintésvédelmi para nélkül. És mert nemrég kaptunk pár Braun borotvát, hajvágót kipróbálásra – nekem a hajvágó jutott, de ne röhögjön senki, ha nekem nem is, de a gyerekeimnek van hajuk – és elég jó cuccnak tűnik. Bár lehet, azzal sem borotválkoznék gyakrabban, csak hát vonzanak ezek a vezeték nélküli dolgok.
Gajdán Miklós, Év Autója zsűritag és rágcsálómentesítő:
Sajnos nem nagyon bírom a hideget (a kánikulát annál jobban), ezért nagy-nagy álmon valami olyan szerkezet, ami a beszállást megelőzően előmelegíti elsősorban a motort (hiszen, ha az meleg, akkor hamar lehet fűteni is), és esetleg az utasteret. A legismertebb megoldás erre a problémára az állóhelyzeti fűtés, ám az drága és az autóban lévő, még mindig nem eléggé olcsó üzemanyagot használja. Mivel szerencsémre kertes házban lakom, tökéletesen megfelelne egy olyan szerkezet is, amely a 240 voltos hálózati áramot használja energiaforrásul. Indulás előtt félórával csak bedugom a konnektorba, indulás előtt kihúzom, és máris fűtött, párátlanított, könnyen életre kelő és azonnal terhelhető motorral indulhatok útnak. Kell ennél jobb a vacogós, az ablakokat kínkeservvel lekaparható dérrel beborító hajnalokon? A képen egyébként egy olyan rendszer látható, amely egy külön fűtőtesttel melegíti elő az utastér levegőjét. Ez persze még jobb lenne, csakhogy az ára is borsosabb. Először a motornak legyen jó!

Kis karácsony, nagy karácsony 6
Horváth Zsolt, főni:
Nem igazán tudtam, hogy mit is kérjek karácsonyra, persze bármikor meglephetne a Jézuska egy BMW M3 Sport Evolution-nel 1990-ből, de van ennél fontosabb dolga is. A nagy fejtörést viszont megzavarta egy telefoncsörgés, amely elrendezte a kérdést.  A Porsche kommunikációs vezetője hívott, hogy meghívnának Svédországba egy havas tesztre februárban.  Porsche, jégen, havon? Ezzel én rendben is vagyok. Ez a szeretet ünnepe, ne utáljatok! Köszönöm.
Kis karácsony, nagy karácsony 7
Kovács Miklós, másik social tudós:
Egy apróság kell, de mégis fontos apróság. Az állandó töltöttség-para enyhítője, egy combos, szivargyújtóra csatlakoztatható autós töltő. Igen, ma már szinte az összes új típusban van USB ajzat, és pár fillérért kapunk valami olcsó gagyit, de ezek inkább csak még rontanak a helyzeten. Eltörik a vezeték, nem érintkezik, nem tölt eléggé, sorolhatnám. Ha épp erősen izzad a Waze, hogy valahogy megmentsen a teljesen beállt körútról, és ekkor és az a nyamvadt, utolsó három százalék a töltés ellenére is csökken, ott kezdődik a fejlett világ pusztulása. 
Szerencsére van megoldás, a JustMobile Highway Max két USB porton keresztül tolja a delejt, de ami a legfontosabb, mindezt 2,1 Amper áramerősség mellett teszi. Így a mobil mellett a táblagép éhező akkumulátorát is megnyugtató tartományba tölthetjük. Ráadásul a cucc túlfeszültsége elleni védelemmel is rendelkezik, így ha túláram érkezik a szivargyújtó töltő felől, akkor az autós töltő biztosítéka olvad le, nem az iPhone sül meg. Igényes alumínium borítás a kínos helyeken, diszkrét kivitelezés, kellene egy ilyen a kesztyűtartóba.
Kis karácsony, nagy karácsony 8

Rácz Tamás, a vizuális kultúra apostola:

Kertes házban élünk, garázzsal, kamrával, én meg gyűlölök kiadni pénzt olyasmiért, amit magam is elég üzembiztosan meg tudok csinálni. Így hát minden évben kétszer otthon cserélem az aktuális autóink kerekeit a téli-nyári szezonváltásban már jó pár éve. Ehhez a manőverhez tök jól jönne egy házi kompresszor; no nem mintha nem bírnám elhajtani a keresztkulcsot, de gyerekkorom meghatározó élményei, az állandóan defektes Škodánkkal tett gumisműhely-látogatások óta bennem van, hogy a légkulcsot vinnyogtatni valami nagyon macsó dolog. Eddig mindig sajnáltam azt a minimum 30, de inkább 40-50 ezer forintot, amibe egy normális minőségű, nagy tartályos, stabil 6-7 bar nyomást szolgáltatni képes dugattyús kompresszor kerül, meg azt a 10-20 ezret, amibe a pisztoly, de ha a Jézuska lekattintja ezt a linket, remélem, idén lerendel nekem ide a Földre egy faszagányos kis légsűrítőt egy légkulcs-szettel.
Kis karácsony, nagy karácsony 9
Svékus Gergő, bulváristen:
Az autóm elég új ahhoz, hogy szépen beledizájnolt gyári audio virítson benne, és elég öreg ahhoz, hogy ez egy MP3-at hírből sem ismerő, egylemezes CD-lejátszó legyen, USB, sőt, AUX bemenet nélkül. Tiszta kőkorszak. Fejegység cseréjéhez a hifin kívül meg kellene venni a beépítő keretet; ezt egy gyors gugli negyvenezer körülre saccolja, amihez annyi kedvem sincs, mint mindig új CD-t írni, amikor más zenét van kedvem hallgatni. Beépíthetnék egy USB csatit, de azt talán jobb lett volna a kocsi új korában, akkor már inkább kérem ezt a Jézuskától: egy Bluetooth kihangosító és egy FM transzmitter párosításából született a hazai Dension mindenese, ami tartja és tölti a mobiltelót, de mivel vezeték nélkül kommunikál a készülékkel, akkor is használható kihangosításra vagy audio streamingre, ha a telefon a zsebemben marad. A transzmitter technológia miatt legjobb esetben is rádió minőségű hangot ad, de őszintén, ha sajnálom a pénzt a beépítő keretre, vajon mennyire lehetek audiofil? 
Kis karácsony, nagy karácsony 10
Szörényi András, aranyfokozatú befektetési tanácsadó:
Svékus Gergő kollégánk az elemlámpák genealógiájáról szólva a zoomos, tágítható-szűkíthető fénykévéjű lámpát mondta a műfaj legaljának. Ez a lakodalmas-mulatós zseblámpa, amit az ember gyermekeknek vesz, mert élvezik a tágul-szűkül rángatást. Vessetek meg, de én ezeket az elemlámpákat is kedvelem, de amióta a Škoda Superbben az elemlámpaként kivehető csomagtér-világítás a mágnesnek köszönhetően a kasztnira rögzítve világít kerékcserekor, én is mágneses elemlámpát szeretnék kapni a Jézuskától.
 
 
Lehetne Makita vagy más munkalámpa is, de a szivargyújtós csatlakozóval és a hálózati adapterrel megfogott az Osram LEDinspect Foldable, mivel akkumulátora kényelmesen feltölthető. A forgatható, akasztófüllel ellátott elemlámpában öt LED adja a szúrófényt és 21 másik dióda burkolja fénybe a környezetet. Jól jönne a kocsin babrálni, mosogatószifont tisztítani, olajfolyást keresni használt autók lengéscsillapítójának szárán, de játszani is ideális, ha az ebédlőasztal átlényegül sátorrá.
 
Koncz Dávid, a fordítós:

Gyűlölöm a telet. És most az van. Utálom, ha hideg van a kocsiban, amikor beszállok, most pedig mindig az van. Ki nem állhatom fogdosni a hideg kormányt, mégis állandóan azt kell csinálnom. Szóval csak egy dolgot kérek, de azt nagyon: egy fűthető kormányt!

Kis karácsony, nagy karácsony 11