Autóvásárlás

Olvasónk kérdezi

Szörényi Úrtól kérdezem, hogy a 2004-2005-ös Mazda3, Toyota Corolla 1.4, Nissan Almera 1.5 trióból melyiket válasszam? Melyiknek mi az előnye-hátránya vételi szempontból? Köszönet!
138 ezerbe került a matrica nélküli autózás 1

Szakértőnk válasza

Kedves Olvasónk!
A három közül szerintem a Mazda3 és az E12-es Toyota Corolla a valódi ellenfelek. A Nissan Almera II, még a modellfrissítés utáni változat is, fél generációval korosabbnak hat a másik kettő mellett. Az Almera előnye a megbízhatóság mellett az ára, mivel összehasonlítható állapotban olcsóbb a másik kettőnél. Ha anyagilag nem probléma messzebb merészkedni, akkor a Mazda és a Toyota közül ésszerűbbnek tartom a Corollát. A márkaszervizekben sok kedvezményes karbantartási csomag választható hozzájuk nagyon jó áron. A márkaszervizekben nem fog belefutni hamis olajba, amivel igen sok motor halálát okozzák mindazok, akik elhiszik, hogy a nagy márkákat meg lehet venni harmadáron is netről. A Toyota Corolláról itt olvashat részletes használtautó-bemutatót.
A Mazda3 akkor legyen a befutó, ha a vezetési élmény fontos, de mivel a Nissan Almera is alternatíva, ez aligha döntő szempont.
Üdvözlettel, Szörényi András

Olvasónk kérdezi

Tisztelt Vezess.hu !

Autóvásárlás előtt állok, meg is találtam a megfelelőt. Telefonon beszéltem a kereskedővel, aki elmondta, hogy az osztrák származású autó bizományban van náluk. Mi lehet, illetve lehet-e buktató a dologban ?


Tisztelettel:
Kővári Norbert

Szakértőnk válasza
Tisztelt Kővári Úr!
A bizományba bevett autóra a kereskedő várhatóan nem fog szavatosságot biztosítani. Az osztrák eredetnek van előnye és hátránya. Előny a jobb úthálózat, a várhatóan megkíméltebb futómű, hátrány az erős sózásból fakadó korrózió. Ezt erősen meg kell nézni, főleg 8 év feletti japán autók esetében.
Üdvözlettel, Szörényi András
138 ezerbe került a matrica nélküli autózás 3