Autóvásárlás

Olvasónk kérdezi

Tisztelt Vezess.hu!
Szeretném a tanácsukat kérni napi szintű ingázáshoz. Lpg-s(régi Swift 1.3 vagy Astra F 1.4), CNG-s (Fiat Punto Classic 1.2 vagy Astra G 1.2) vagy régebbi kis fogyasztású dízel autóval(Citroen Saxo 1.5d) lenne-e olcsóbb az ingázás Sopron-Bécs(napi kb 160km, minden kút van az útvonalon) között és Önök melyik típust ajánlanák a felsoroltak közül?
Üdvözlettel, Fülöp Gergő
Dízel vagy gáz a jobb döntés ingázáshoz? 2 Szakértőnk válasza

Kedves Gergely!
Én az alaptípusok megbízhatósága alapján döntenék. Ha komfortban elég a Swift és inkább annak örül, hogy milyen olcsón autózik, akkor az LPG-s Swift 1,3 a befutó. De összességében ha napi 160 kilométert kellene megtennem az autóval, akkor CNG-s G Astrát vennék. Az 1,2-es szerintem nem a gyári átalakítás, az mintha az 1,6 literesből készült volna. 
Tehát ha csak a költségek döntenek, akkor Swift, ha nem muszáj a legolcsóbban kihozni, akkor Astra G. A Saxo biztonsága a Swift szintjén van, ülése nem kényelmesebb és egy szívódízel 50 lóereje sem teszi vonzóbbá a Swift élénkségéhez képest. A CNG itthon nagyon ritka, ezért nem támogatnám, mert nem biztos, hogy mindig ezen az útvonalon használja majd az autót. 
Üdvözlettel, Szörényi András

Olvasónk kérdezi

Sziasztok,

Kedves barátnőm szeretne magának autót venni 4-6 millió forintos értékben. Amik fontosak számára: sportos megjelenés, 2010-nél újabb kiadás, értelmes mennyiségű futott km, legalább 180 LE (dinamikus motor). Eddig Volvo C70-et nézegetett, ki is próbálta (2.5, 236 LE) tetszett neki nagyon. Aztán beültettem egy IS250-be, amitől sokkot kapott és beleszeretett, kiváltképp amikor az F-Sportba is beülhetett (V6, 2.5). Érdekes lehet még Audi A5, BMW 330 vagy ehhez hasonlók, illetve amiket Ti javasolnátok. SUV-ot is nézett, de nem hiszem, hogy az lenne a favorit nála, habár ez sincs kizárva. Fogyasztás nem annyira érdekes, városi 10-11 liter még belefér, elfogadható.

Ezeken belül bármi szóba jöhet. Tudnátok segíteni egy-két ötlettel azt szem előtt tartva, hogy lány, ezért inkább csak vezetne, mint havonta buherálna, mert valami elromlik. :)

Köszi, Zoli

Dízel vagy gáz a jobb döntés ingázáshoz? 3