Négy esztendővel ezelőtt szerveztek először Golf-találkozót a Hungaroringen, majd egy évvel később is megrendezték az eseményt. Mivel a többi Vw-tulaj részéről is nagy volt az érdeklődés, tavaly – az érintett klubok szervezésében – már a Transporter, Bogár, Passat, Scirocco és Corrado modellek is külön-külön összejövetelt tartottak a helyszínen. 
Idén szeptember 19-én szombaton volt a márkatalálkozó, változatlan helyszínen. A belépőjegy ezúttal is jelképes összegbe, csak 400 forintba került, és idén is volt tombola, amelyen a legszerencsésebb játékos 100 forintért egy kabrió IV-es Golfot vihetett haza.
Az előzetese regisztrációk alapján egy szakmai zsűri kiválasztotta a 300 legérdekesebb Golfot, ezek a paddock-részben kaptak helyet, míg a többiek a versenypálya különböző parkolóiban sorakoztak. A kiállításon szereplő autók a kiemelkedően sokszínű képet mutatták, hiszen láthatóak voltak szalonállapotú autók, a Golf I-es, II-es, III-as sorozatából, egészen a legújabb VII-es szériáig bezárólag. 
Nem hiányoztak a legkülönfélébb tuningirányzatok képviselői sem clean, cult, rat, minden amit a Volkswagenes közösségek környékén fősodornak tekinthetünk. Így a közlekedésre is szinte alkalmatlanul leültettet járművek mellett, bődületesen széles felnivel szerelt autók sorakoztak, vannak többszáz lóerős csodák és profin lepukkanttá varázsolt, a Rat irányzat (patkány) tagjai is részt vettek.