Bruce Willis megint másnapos 1

Bruce Willis megint másnapos

Ki játsza a filmben Bruce Willis partnerét?
Mos Def
Eddie Murphy
Wesley Snipes
Hol játszódik a történet?
New Yorkban
Budapesten
Las Vegas-ban
Mitől szenved Jack Mosley nyomozó a filmben?
Meghalt a cicája
Fáj a foga
Másnapos
Név:
Email:

A játék lezárult, a nyerteseket e-mailben értesítettük!

Vetítés: MOM Park Mozi, július 4. este 8 óra.
Sorsolás: június 30.
Tipp: A válaszok kiderülnek a cikkből!

A filmről:

Reggel 8:02-kor a másnapos New York-i detektív, Jack Mosley (BRUCE WILLIS) látszólag egyszerű feladatot kap. Eddie Bunker (MOS DEF), a kisstílű bűnöző délelőtt 10:00-kor tanúskodni fog a vádesküdtszék előtt, és valakinek el kell vinnie a börtönből a tizenhat utcányira lévő bíróságra. Jack alig negyedóra alatt leteheti a bíróságon, és hazamehet. A lecsúszott, elnehezült, sánta és súlyos alkoholizmussal küszködő Jack-nek nem sok feladata van a rendőrségnél: mindössze annyi a dolga, hogy bejelentkezik, kijelentkezik, és a kettő közt távol tartja magát a bajtól.

Semmi kedve egy punkkal bajlódni, aki élete nagyobbik felében ki-be járt a börtönbe. Csakhogy Eddie punk külseje olyan embert takar, aki elhatározta, hogy fordít az életén, és örökösen “jeleket” keres, amelyek megmutatják neki az utat a szebb jövőbe. De Jacknek több esze van: ő tudja, hogy az emberek nem változnak. Szemében Eddie csak egy szánalmas besúgó, akinek alkut kínáltak… egy patkány, akitől rövid úton megszabadul.

Amikor belöki Eddie-t kocsija hátsó ülésére, és elindul a reggeli New York csúcsforgalmában, nem veszi észre a mögöttük közeledő csukott teherautót. Hasogató fejfájásán csak ront a fiú beszédes kedve, így megáll a közeli italboltnál valami reggeliért. Amíg Eddie a bezárt kocsiban várakozik, és dühöng, hogy éppen Jacket fogta ki kísérőnek, hirtelen súlyosabb problémával találja szemben magát: töltött revolvert szegeznek a fejének. Jack épp időben kerül elő, hogy megakadályozza a fiú kivégzését: az egyik gyilkost megöli, egy másik kis híján vele végez.

Amikor segítséget kér, elsőnek a gyilkossági osztály nyomozója, Frank Nugent (DAVID MORSE) érkezik a helyszínre az embereivel. Eddie elsápad: Nugent egyik embere éppen az, aki ellen tanúskodnia kell. A rövid út a városközpontba egyik pillanatról a másikra olyan rémálommá válik, amelytől Jack egész életében rettegett: a bűnözők, akik Eddie halálát kívánják, valójában zsaruk.

Jack és Nugent közös múltjában akad egy sötét ügy, melyet Jack minden áron el akar felejteni. És Eddie vallomása bajba sodorja mindegyiküket, amint Nugent haladéktalanul közli is régi barátjával. Felajánlja, hogy gondoskodik egy megrendezett túszejtésről, amelyben Eddie meghal, Jack pedig csak azt teszi, amihez a legjobban ért: odébbáll. Jacknek azonban ez már sok: megragadja az utolsó esélyt, hogy helyesen cselekedjék. És egy töredékmásodperccel azelőtt, hogy Nugent emberei végeznének Eddie-vel, az események olyan láncolatát indítja be, amely mindannyiuk életét visszavonhatatlanul megváltoztatja.

Jack és Eddie szembeszáll az idővel meg a zsarukkal, akik egyre közelebb kerülnek hozzájuk, és utcáról utcára, keserves küzdelemben verekszik el magukat a bíróságig. Ezek Jack utcái is, akinek esze ágában sincs csöndben odébbállni. Eddie célt kínál neki, reményt és erőt, hogy megtegye, amit hat évvel ezelőtt kellett volna. És a fiú lassan belátja, hogy a “jelek”, melyeket eddig követett, mind Jackhez vezették.

A film július 13-tól látható a hazai mozikban.