Novitec Punto 1

Novitec Punto

Az új Fiat Puntóban az 1.9-es JTD motor “csak” 130 lóerőt tud, míg más Fiat modellekbe 150 lovas változatban is rendelhető a motor. Ezt az aprócska hibát a Novitec szakemberei gyorsan kiküszöbölték, az átírt vezérlőprogram, a sportlégszűrő és a sportkipufogó hatására 160 lóerőre emelték a teljesítményt.

A motor maximális nyomatéka 328 newtonméter lett, amit már 1950-es fordulatszám mellett tud. Egész jól is megy a kocsi, elég 8,6 másodperc, hogy elérje a 100-as tempót, a Fiat a végsebessége pedig 210 km/óra.

Azért, hogy ne csak egyenesben vitézkedhessen a Punto gazdája, állítható magasságú sport-lengéscsillapítókat szereltek be. Az ültetés mértéke 35-75 milliméter között állítható. Az autót padlóra ültetve, akár versenypályára is merészkedhet a sofőr. A gyári kerekek helyére 18 colos felnik kerültek 225/35-ös gumikkal társítva.

Nem utolsó sorban a karosszériát is átfésülték a Novitec szakemberei. A lökhárítókat kiegészítették kis spoilerekkel, amik a küszöbökkel együttesen még látványosabbá teszik az ültetést. Jelnélkülire cserélték a hűtőmaszkot, hátul pedig egy kis szárny került a csomagtérajtóra.